Ekonomi

Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kozlarındandır

Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kozlarındandır Başkan Karaosmanoğlu, SANTEK 5. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı açılışının ardından kurulan stantları gezdi. Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kozlarındandır detaylar haberimizde…

Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kozlarındandır

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SANTEK 5. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı açılışının ardından kurulan stantları gezdi. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliği ile Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Alanında düzenlenen SANTEK 2018’in sanayi ve teknoloji sektörünün buluşma noktası olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’miz, 16 yıldır ekonomi alanında, dünyadaki ve çevremizdeki bütün olumsuz gelişmelere ve haince provokatif politikalara rağmen yeni politikalar üreterek büyüyor. Türkiye’nin tamamen millî projelerinin başarıları karşısında dün, ekonomi konusunda âleme ahkâm kesenler; bugün, bir zamanlar 70 sente muhtaç denilen ülkemizin 16 yıl içinde IMF’den nasıl kurtulduğunu anlamaya çalışıyor” açıklamasını yaptı.

SANTEK Teknoloji Fuarı 2018
SANTEK Teknoloji Fuarı 2018.

“2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz”

“Bugün dünyada çok az ülkeye nasip olan kendi yerli piyade tüfeğini üreten, kendi insansız hava araçlarını imal eden, yerli imal edilecek tanklarıyla ordusunun gücüne güç katan, donanmasını kendi tersanelerinde üretilen gemilerle takviye eden ülkelerden birisiyiz” vurgusu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Dev sanayi üretimlerini çok şükür bugün gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile millî sanayimizin bütün temsilcilerini bu bakımdan bir kez daha huzurlarınızda tebrik ediyorum. Ekonomisi şaha kalkmış ülkemizin, toplam sanayi üretiminin yüzde 13’ünü, kimya sanayi üretiminin yüzde 27’sini ve de İstanbul’un ardından en çok ihracatını gerçekleştiren Kocaeli’miz; alternatif pazarları da iyi kullanarak 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin en büyük sanayi kozlarından birisidir” ifadelerini sarf etti.

SANTEK Teknoloji Fuarı 2018…..
SANTEK Teknoloji Fuarı 2018..

“Kocaeli kitap fuarımız İstanbul kitap fuarını artık geçti”

Kocaeli’miz de Türkiye gibi alışılmış kalıpları kırarak ve yeni projeler gerçekleştirerek büyüyor’’ diye konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Greve geldiğimiz ilk günden bu yana Kocaeli‘mizi her alanda marka şehir yapmak için
projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz” diyerek şunları kaydetti: “En son geçen hafta temellerini attığımız Gebze-Darıca Metro hattı ve pazar günü ikincisini tamamladığımız Kartepe Zirvesi bunlardan sadece ilk akla gelen iki örnektir. Bu çalışmaların sonucunda Kocaeli’miz bugün sadece bir sanayi şehri değil aynı zamanda turizm ve kültür şehri olarak da tanınıyor ve artık fuarlar kenti olarak da tanınıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı’mızda her yıl düzinelerce fuar gerçekleştiriliyor. Kocaeli Kitap fuarımız İstanbul Kitap Fuarını artık geçti. Anadolu Kocaeli’nde günlerimiz pek çok ilimize örnek teşkil ediyor ve bugün artık sadece ulusal fuarlara değil uluslararası fuarlara da rakip olma yolunda pek çok adımı atıyoruz.”

“Kocaeli’mize daha büyük hizmetler sunacağına inanıyorum”

Kocaeli’miz için ve hemşerilerimizin mutluluğu için çalışıyoruz” diyerek açıklamalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; “Ama başarılarımızı şehir ölçekli düşünerek değil, ülke refahını ve küresel temelli hedeflerimizi gözeterek yakaladık. Küresel projeleri ve uluslararası ilişkilerimiz iyi kullanarak şehrimize ve hemşerilerilerimize verdiğimiz hizmet kalitelisini daha da artırmayı başardık. Şahsen iş insanlarımızın da yakın gelecekte ulusal ölçekli hedefleri aşıp; küresel başarıları hedefleyerek ve o alanda başarıya yönelik icraatlar gerçekleştirip oluşturacakları küresel katma değer artışı; ile Kocaeli’mize daha büyük hizmetler sunacağına inanıyorum. Sanayicilerimizden bu konuda çok umutluyuz. Bu fuar organizasyonundaki payları, çabaları ve girişimleri bunu rahatlıkla başarabileceklerinin ispatı” şeklinde konuştu.

“Ülkemizdeki tüm kurumlara örnek olacağını umuyorum”

“Birlikten kuvvet doğacağının bilinciyle her alanda ortak akıl ve müşterek organizasyon hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak; Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile güç birliği yaparak; Doğu Marmara bölgesindeki illerin tüm odalarından da destek verdiği; SANTEK 2018’i hayata geçiren öncü kurumlar arasında yer almaktan gurur duyuyoruz’ diye konuşan Başkan Karaosmanoğlu; “Çalışınca oluyor ilkesiyle hareket eden bir belediye başkanı olarak Kocaeli’mizdeki işbirliği ve dayanışmanın ülkemizdeki tüm kurumlara örnek olacağını umuyorum. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı SANTEK’2018’in ülkemize, milletimize; Kocaeli’mize hayırlı-uğurlu olmasını diliyor, fuarın gerçekleşmesinde emeği bulunan herkesi kutluyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica