Bilim-Teknoloji

Kocaeli’de Eğitimciler iş bıraktı

Kocaeli’de Eğitimciler iş bıraktı

Kocaeli’deki okullarda görevli eğitmenler derslere girmedi, Kent Meydanı’nda halay çekti, sorunlarını dile getirdi

EĞİTİM-İŞ, EĞİTİM-SEN, HÜRRİYETÇİ EĞİTİM- SEN ve EŞİT HAKLAR sendikalarına bağlı eğitimciler bugün iş bıraktı, İzmit Kent Meydanı’nda halay çekti, haklarının elinden alındığını haykırdı. Öğle saatlerinde İzmit Kent Meydanı’na gelen eğitimciler, bir bütün oldu. El ele, kol kola girerek müzik eşliğinde halay çekti.

Sendika başkanları haykırdı

Eğitmenlerin bir bütün olduğu ve büyük bir coşkunun yaşandığı eylem ve söylemde bir taraftan halaylar çekilirken bir taraftan da eğitim sendikaları başkanları tepki ve isyanlarını haykırdı.

“Haksızlıklar karşısında susmayacağımız gündür”

Meslek itibarımız, haklarımız ve geleceğimiz için eğitim emekçileri olarak bugün iş bırakıyoruz” diyen eğitim emekçilerine seslenen Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu, “Yıldan yıla hakkımızı gasp ettiler. Bizi ayın daha başında kara kara ay sonunu düşünür hale getirdiler. Şimdi Öğretmenlik Kanunu’nu önümüze getirdiler. Onlar elimizde kalanlara da gözü olduğunun gösterdi. Şimdi biz de haklarımızı ve saygınlığımızı teslim etmeye niyetimiz olmadığını göstereceğiz” dedi.

“Kararlığımızı gösterecek, ders vereceğiz”

“Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesine yönelik yoğun tepkilere rağmen MEB ısrarla somut bir adım atmamaktadır” diyen Eğitim- Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, tepkilerini şöyle dile getirdi: “Öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunları Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde değildir. Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza ve geleceğimize yönelik taleplerimiz görmezden gelinmekte, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır taleplerimiz yok sayılmaktadır. Eğitim emekçilerinin ihtiyacı kariyer değil, insanca yaşayacak ücret, sağlıklı çalışma koşulları ve güvenli gelecektir”

İşte eğitim emekçilerinin talepleri

*Ülkedeki Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmeli ve eğitim sendikaları ile tüm eğitim emekçilerinin görüşlerinin de yansıyacağı şekilde yeniden düzenlenmelidir.
*19 Kasım tarihinde gerçekleşecek kariyer sınavı derhal iptal edilmelidir.
*Eğitim öğretim yılına hazırlı ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmelidir.
*Ülkedeki gerçek enflasyonda eğitim emekçisinin alım gücünün ne kadar düştüğü de açıktır. Oysa insanlık onuruna yaraşır ücretler alarak çalışmak bir haktır. Tüm eğitim
çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. Dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3 bin 600 ek gösterge verilmelidir.
*Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm eğitim çalışanlarına giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmelidir.
*Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır.
* Vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir.
*Öğrencilerimize öğretebileceğimiz en büyük değerlerden biri adalet iken eğitimin bu değerden yoksun hale gelmesi kabul edilemez. Kamuda mülakat uygulamasına derhal son verilmeli, her kadro hak edilerek alınmalıdır.
*Eğitim Anayasal bir hak iken ve bu hakkı ayrılmaz parçası olan barınma, beslenme ve ulaşım konusunda sosyal devletin varlık göstermemesi kabul edilemez. Öğrencilerimizin tüm bu hakları devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica