Bilim-Teknoloji

Kocaeli’de ‘İhracat Satış Kampı’ eğitimine online sertifika

Doğu Marmara ABİGEM ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Güçlü ve Sürdürülebilir İhracat için “İhracat Satış Kampı” sertifika töreni çevrim içi yapıldı. detaylar haberimizde…

Kocaeli’de ‘İhracat Satış Kampı’ eğitimine online sertifika

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Sanayi Odası’nın Doğu Marmara ABİGEM ortaklığında düzenlediği “İhracat Satış Kampı” sertifika töreni çevrim içi toplantıyla yapıldı. ABİGEM Uzmanı Mehtap Demir’in sunduğu törende konuşan Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli gümrüklerinden alınan verilere göre 2020 yılında ihracatın 26,3 milyar dolar, TR ihracatındaki payın yüzde 15,5 olduğuna dikkati çekti. Eğitim programındaki amaçlarının Kocaeli’nin TR ihracatındaki yüzde 15,5’lik payını arttırmak olduğunu kaydeden Başkan Zeytinoğlu, “Program ile firmaların ihracatta var olan başarılarını arttırmayı ve ihracat yapamayan firmaların ihracata başlamalarını sağlamayı hedefliyoruz. 2019 yılında hiç ihracat yapmamış 5 firma ile pilot olarak başlattığımız İhracat Satış Kampı programımızdan sonra Ramazan Aycan Makine Polonya’ya, Aşsan Gıda ise ABD, Almanya ve İtalya’ya satışa başlamıştır” dedi.
Çevrim içi toplantıda daha sonra söz alan eğitmen Murat Odacı, 13 katılımcının özverili çalıştıklarını
vurgulayarak, ayrıca katkıda bulunan KSO ve ABİGEM yetkililerine teşekkür etti. Toplantıda Falken Baca firmasından söz alan S. Kaan Polat, eğitim çalışmaları sırasında İsrail’den bir firmaya 6 bin 805 Euro tutarında ürün satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti.
“İhracat Satış Kampı” eğitimini başarıyla tamamlayan 13 katılımcıya sertifikalarının online olarak gönderileceği bildirildi.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica