İGF

Kocaeli’de ‘Tavşancıl Evleri’ için tarihi imza atıldı

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Dilovası Belediyesi arasında kültürel mirasımız olan Tavşancıl evlerinin restorasyonu için hazırlanan protokol düzenlenen törenle imzalandı.

Ufuk BAĞAN (HÜR KOCAELİ)
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kocaeli’nin Dilovası ilçesi, Dilovası Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştireceği restorasyon çalışması olan, “Tarihi Tavşancıl Evleri Yaşatma Projesi” için Dilovası Tavşancıl Meydanı’nda protokol töreni düzenlendi.
İmzalanan protokolün hem Dilovası için hem de Kocaeli için büyük önem taşıdığını ifade eden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir,  projenin Dilovası ve Kocaeli turizminin uğrak yerlerinden birisi olacağını söyledi. Başkan Şayir, 21 tescilli, 46 tescilsiz binanın restorasyonunu başlatarak ilk adımı attıklarını kaydetti.
Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Tavşancıl bölgesinde 70 tane sivil mimarlık örneği olduğunu belirterek, “2 tane de camimiz bulunmaktadır. Bunlardan 10 tanesi büyük
onarımdan, 2 tanesi ise basit onarımdan geçerek kazandırılmıştır. 67 adet sivil mimarlık örneğimizin projeleri hazırlanacak ve Tavşancıl’ı kültüre, tarihe kazandıracağız. Tavşancıl neden bir Cumalıkızık, Taraklı, Safranbolu olmasın? Burayı bugünden sonra turizmimize kazandıracağız” diye konuştu.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica