İGF

Kocaeli’den dış ticaret değerlendirmesi

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Şubat ayı dış ticaret verilerini değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ihracat rakamlarının sevindirici olduğunu söyledi.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan şubat ayı geçici dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şubat ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,61 artışla 16 milyar 12 milyon dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Başkan Zeytinoğlu, “Bu ihracat rakamının şubat ayları içerisinde en yüksek seviye olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Aynı zamanda ocak ayının da yüzde 6.42 üzerinde. Pandemi koşulları belirsizlikleri, Suudi Arabistan ambargosu, ihracatçılarımızın konteynır bulma ve ihracat taşımalarında yaşadıkları sıkıntılara rağmen tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracat rakamı yakalandı. Bunu çok olumlu değerlendiriyoruz” dedi.

Şubat ayında en fazla ihracat yapılan 5 ülkenin tamamında ihracat artışı yaşandığını gözlemlediklerini belirten Zeytinoğlu, “Almanya’ya ihracatımızda yüzde 11.8, İngiltere’ye yüzde 13, ABD’ye yüzde 23.9, İtalya’ya yüzde 10 ve Fransa’ya yüzde 18.1 artış oldu. İthalat verilerine de bakıldığında “Şubat ayında ithalat yüzde 9.8 artarak 19 milyar 372 milyon dolar olarak gerçekleşti. Alt kalemlerine baktığımızda yatırım (Sermaye) malları ithalatındaki artış dikkat çekiyor. Bu kalemde yüzde 21.2’lik artış var. Yatırımlara yönelik kalemlerdeki artışları olumlu değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica