Genel

Kocaeli’ye 99 kodlama atölyesi daha

Kocaeli’ye 99 kodlama atölyesi daha

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıldönümünde 99 okula daha KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulumu yapılacak

70 ortaokul, 27 lise ve 2 bilim ve sanat merkezine yapılacak atölyeler için Büyükşehir İhale Salonu’nda A, B, C ve D Grupları olmak üzere 4 farklı türde ihale gerçekleştirildi. Yapılan kısmi ihaleye 6 firma teklif vererek katıldı.

12 İLÇEYE DE YAPILACAK

Proje kapsamında 2022 yılında Çayırova’ya 12, Darıca’ya 9, Gebze’ye 17, Dilovası’na 3, Körfez’e 5, Derince’ye 8, İzmit’e 11, Kartepe’ye 10, Başiskele’ye 6, Gölcük’e 9, Karamürsel’e 3, Kandıra’ya ise 6 kodlama sınıfı yapılacak.

TOPLAMDA 294’E ULAŞACAK

2019 yılında başlanan proje kapsamında, 2019 yılında; 97 okul (43 ortaokul, 52 lise, 2 bilişim merkezi), 2020 yılında; 98 okul (43’ü lise ve 55’i ortaokul), toplamda da 195 okula (98’i ortaokul, 95’i lise, 2 bilişim merkezi) KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulumu gerçekleştirildi. Bu yıl kurulacak olan atölyelerle birlikte sayı 294’e ulaşmış olacak. Cumhuriyetin 100. yılına kadar fiziki durumu uygun olan okullara atölye kurulumları devam edecek.

EĞİTİM VE MATERYAL DESTEĞİ SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi sadece Robotik Kodlama Atölyesi açmakla kalmayarak projeyi her adımıyla takip ederek destek veriyor. Bu kapsamda atölyelerin kurulumu, öğrenci eğitimi, yetenekli öğrencilerin tespiti, eğitmen eğitimi, sosyal web platform kurulması, ileri düzeyde eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirilecek yarışmalar da projeye güç verecek. Öte yandan atölye kurulumları tamamlandıktan sonra atölyede eğitim veren öğretmen, gerek müfredat gerek materyal kullanımı konusunda destekleniyor. KODELİ Robotik Kodlama Atölyelerinde öğrenciler proje bazlı, uygulama ağırlıklı eğitimler de alıyor. Öğrencilerin güncel teknolojiler ve materyaller kullanarak uygulama yapmaları, projelerini geliştirmeleri sağlanıyor.

ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİ TAKİP EDİLECEK

Sosyal web platformunda öğrencilerin yetenekleri ön plana çıkarılacak ve öğrenciler yeteneklerine göre yönlendirilecek. Öğrencilerin bireysel ya da takım çalışması olarak yaptıkları projeler platformda yer alacak. Böylelikle öğrenciler, birbirinin kodlama bilgisinden faydalanabilecek. Platformda gerek ulusal gerek uluslararası fuar ve yarışma duyuruları yapılarak öğrencilerin yarışmalarda ilimizi ve ülkemizi temsili sağlanacak. Atölyelerde eğitim alan öğrencilere yönelik farklı kategorilerde her yıl ödüllü yarışmalar düzenlenecek. Dereceye giren projelere ülkemiz ve dünya genelinde ilimizi temsil etmesi için gerekli destek sağlanacak.

KODLAMA ATÖLYESİ YAPILACAK OKULLAR

BAŞİSKELE: Başiskele Anadolu Lisesi, Kullar Ortaokulu, Yuvacık Serdar Ortaokulu, Başiskele Ortaokulu, Müzehhibe Fatma Aydın Hafız Proje Kız İmam Hatip Ortaokulu, Yeşilkent Ortaokulu.

ÇAYIROVA: 24 Kasım Ortaokulu, Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu, Çayırova Anadolu Lisesi, TOBB Çayırova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çayırova Metehan Ortaokulu, Demirsaç Ortaokulu, Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi, GOSB-TADIM Jale Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şekerpınar Hasan Tahsin Ortaokulu, Şekerpınar İmam Hatip Ortaokulu, Şekerpınar Ortaokulu, Yenimahalle Ortaokulu.

DARICA: Barış Ortaokulu, Darıca 100. Yıl Atatürk Ortaokulu, Darıca Bilim ve Sanat Merkezi, Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi, Darıca Ortaokulu, Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu, Darıca Servet Yalçın Ortaokulu, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi, Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi.

DERİNCE: 15. Kolordu Ortaokulu, 19 Mayıs Anadolu Lisesi, Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nene Hatun Ortaokulu, Şehit Osman Gazi Çetingöz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Serdar Gökbayrak İmam Hatip Ortaokulu, Turgut Reis Ortaokulu, Yavuz Sultan Selim İmam Hatip Ortaokulu.

DİLOVASI: Şehit Mehmet Kocabay Ortaokulu, Tavşancıl Marşall Boya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TOKİ Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi.

GEBZE: 50. Yıl Chrysler Ortaokulu, Emlak Konutları Alparslan Ortaokulu, Emlak Konutları Anadolu Lisesi, Farabi Ortaokulu, Fatih İmam Hatip Ortaokulu, Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu Ortaokulu, Gebze Kirazpınar Ortaokulu, Gebze Kocatepe Ortaokulu, Muzaffer Altıntaş İmam Hatip Ortaokulu, Mevlana Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Molla Fenari Anadolu İmam Hatip Lisesi, PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sultanorhan Ortaokulu, Şehit Ömer, Can Açıkgöz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yavuz Selim Ortaokulu, Zübeyde Hanım Ortaokulu.

GÖLCÜK: Cahit Külebi Ortaokulu, Değirmendere Atatürk Ortaokulu, Gölcük Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gölcük Bilim ve Sanat Merkezi, Gölcük Fen Lisesi, Hacı Halit Erkut (Farabi) Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsaniye Yazlık Ics-Opel Uluslararası Dostluk Ortaokulu, Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu, Saraylı Ortaokulu.

İZMİT: 24 Kasım Anadolu Lisesi, 7. Boru Ortaokulu, Edebali Ortaokulu, Hakkaniye Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Öğretmen Erkan Aydın Ortaokulu, Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu, Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi, Ulubatlı Hasan Ortaokulu, Yenimahalle Ortaokulu.

KANDIRA: Akçaova Ortaokulu, Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kandıra Bozburun Ortaokulu, Kefken Şehit Oğuz Kır Ortaokulu, Kocakaymaz Yunus Emre Ortaokulu, Seyitaliler Atatürk Ortaokulu.

KARAMÜRSEL: 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu, Bekir İlhami Fatma Nedime Calp Ortaokulu, Karamürsel Anadolu Lisesi.

KARTEPE: Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avluburun Ortaokulu, Balaban Ortaokulu, Eşme Ortaokulu, Eşref Uslu Ortaokulu, Karatepe Ortaokulu, Kocaeli Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi, Kubilay Ortaokulu, Rahmiye Ortaokulu, Suadiye Barbaros Ortaokulu.

KÖRFEZ: Hereke Kışladüzü Ortaokulu, Kirazlıyalı Tevfik Fikret Ortaokulu, Hereke Uzunpınar Ortaokulu, Seka Çocuk Dostları Ortaokulu, Sevindikli Ortaokulu.

TEKLİF VEREN FİRMALAR VE TEKLİFLERİ

A GRUBU

Yako Bilgisayar 23 milyon 413 bin 408 TL 17 kuruş

B GRUBU

Yako Bilgisayar 02 milyon 280 bin 171 TL 92 kuruş

C GRUBU

Demirlibahçe 02 milyon 760 bin 000 TL
Yako Bilgisayar 04 milyon 284 bin 900 TL
Hüseyin Dönmez 09 milyon 200 bin 000 TL

D GRUBU

Alkaya Elektronik 396 bin 250 TL
Petran Bilgi Teknolojileri 398 bin 750 TL
Erkan Kılıç 450 bin 575 TL

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica