Bilim-Teknoloji

Koçak Farma: “Aşımız mayıs ayında Türk halkının hizmetinde”

Koçak Farma: “Aşımız mayıs ayında Türk halkının hizmetinde” … Koçak Farma; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezimizde inaktif kuduz ve BCG aşılarını üreterek klinik öncesi çalışmalar tamamlıyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Koçak Farma: “Aşımız mayıs ayında Türk halkının hizmetinde”

Koçak Farma Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak biyoteknolojik ilaçlar ve aşılarla ilgili çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Aşımız yerli ve milidir. Mayıs başına kadar Türk halkının hizmetine sunacağız” dedi.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer‘in Koronavirüs pandemisi için devam eden aşı çalışmalarıyla ilgili olarak Koçak Farma Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak ve yeğeni Cem Koçak ile konuştu.

Bayer’in, ziyaretinden bazı notlar şu şekilde:

“Koçak Farma olarak uzun yıllardır biyoteknolojik ilaçlar ve aşılarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2014 yılından itibaren bu sahada yatırımlar 1.5 milyar TL’ye ulaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezimizde inaktif kuduz ve BCG aşılarını üreterek klinik öncesi çalışmalar tamamlıyoruz. Her iki aşı için de klinik çalışmalara kısa sürede başlayacağız.

Kovid-19 ile ilgili test ve üretim testleri yüksek güvenlik grubuna sahip laboratuvar ve üretim testi yapılıyor.

Koçak Farma’daki inaktif kuduz ve Kovid-19 aşılarının üretimi için gerekli yüksek güvenlik seviyeli BSL-3 / ABSL-3 laboratuvar ve üretim tesisleri akreditedir ve Sağlık Bakanlığı GMP onaylıdır; firmamız Türk ilaç sanayinde BSL-3 / ABSL-3 laboratuvar ve üretim tesislerine sahip tek firmadır. İnaktif Kovid-19 aşısı Koçak Farma firması tarafından başarıyla üretilmiştir. Aşının Faz 1 çalışmasına kısa süre içerisinde başlanacaktır.

Erciyes Üniversitesi’nin inaktif Kovid-19 aşısının üretimi de firmamız GMP’li üretim tesislerinde gerçekleştirilmiş ve aşının Faz 1 çalışması, Faz 2 çalışmalarına başlanacaktır.

Her iki aşı da Dünya Sağlık Örgütü’nün Kovid-19 aşısı adayları listesinde yer almaktadır. Üretilen aşıların klinik çalışmalarının 2021 yılı 2. çeyreğinde tamamlanması ve aşıların Türk halkının hizmetine sunulması planlanıyor.

Koçak Farma hem Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilaçları hem de Kovid-19 aşısı aynı çatı altında aynı zamanda yazılmış tek firmadır. Aşımız yerli ve millidir. Mayıs başına kadar Türk halkının kullanımına sunacağız.” hürriyet

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica