Sağlık

Koltuk altı kararmalarını önlemenin çareleri

Koltuk altı kararmalarını önlemenin çareleri, varmı dır? Koltuk altı kararması özellikle kadınları oldukça rahatsız eden bir durumdur. Hele ki mevsim yaz mevsimiyse koltuk altı kararması adeta kabusa dönüşebilir. Koltuk altı kararması nasıl geçer, koltuk altı kararması nasıl önlenir diye merak ediyorsanız size vereceğimiz önerileri uygulayabilirsiniz. Koltuk altı kararmalarını önlemenin çareleri, vardır ve önerilen kürü uygulamanız gerek.

Koltuk altı kararmalarını önlemenin çareleri

Koltukaltı kararması, yazın kolsuz kıyafetlerin kullanılması, plajda bikinili dolaşma sonucunda koltukaltında oluşan kararmalar su yüzüne çıkabilir. Koltuk altı kararması belli nedenler sonucunda ortaya çıkabilir.

Koltukaltı kararması neden olur?

Koltuk altı kararması yazın aşırı terleme, koltukaltını jiletle alma, kullanılan ağdanın kalitesiz olması, epilasyon sonrası meydana gelen koltuk altı kararmaları gibi çeşitli dış etkenlere bağlı olarak gelişir. Koltukaltında meydana gelen kararmanın genellikle ciddi bir nedeni bulunmamaktadır ancak sebebi muhakkak araştırılmalıdır. Aksi takdirde koltuk altında meydana gelen kararma hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar hatta kanser gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir.

Koltuk altı kararması kişide ne gibi sorunlara sebep olur?

Koltukaltı kararması kişide özgüven eksikliği, psikolojik bozukluk ve mutsuzluk gibi durumlara sebebiyet verebilir.

Koltuk altı kararması nasıl geçer?

Koltukaltında meydana gelen kararmalar artık kâbusunuz olmaktan çıkacak. Size vereceğimiz yöntemleri uygulayarak koltukaltında meydana gelen kararmalardan kısa bir süre içerisinde kurtulabileceksiniz.

İşte koltuk altı kararmalarına iyi gelecek doğal tedavi yöntemleri…

Koltuk altı kararmaları için kullanılan ilaçlar veya tıbbi yöntemler çoğu zaman olumsuz sonuçlar almanıza hatta koltukaltı bölgenizin daha fazla kararmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle doğal tedavi yöntemlerini uygulamak koltukaltı bölgesi için daha iyi olabilir.

Dilimlenmiş patates yöntemi

İnce bir dilim patatesle koltukaltınızı ovuşturarak burada meydana gelen esmerliği önleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken koltukaltı bölgenizi patates dilimiyle her gün 10 dk boyunca ovalayın. Belirli bir zaman sonra rengin açıldığını fark edeceksiniz.

Şeker yöntemi

Koltukaltı kararması için bir diğer yöntemde şeker yöntemidir. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir çorba kaşığı şekeri karıştırarak koltukaltı bölgenizi düzenli aralıklarla ovun. Bu uygulamayı duştan sonra yapmak daha etkili sonuç almanızı sağlayacaktır.

Süt yöntemi

Sütte yer alan vitamin ve yağ asitleri cildi aydınlatma özelliğine sahiptir. İki yemek kaşığı süt, bir çay kaşığı lor ve bir yemek kaşığı un ile bir hamur oluşturun. Cilde uygulayın, 15 dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın. Bu hamur cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlayacaktır. Tam yağlı süt krema ile daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Karbonat yöntemi

Karbonatın cilt için olan faydaları koltukaltı bölgesine olan faydasıyla bir kez daha karşımıza çıkıyor. Güzellik reçetelerinde sık sık karşımıza çıkan karbonat koltukaltı kararmasına oldukça iyi gelmektedir. bir miktar karbonat ve suyu karıştırın o bölgeye düzenli aralıklarla uygulamak koltukaltında meydana gelen kararmayı geçirecektir.

Koltuk altı kararması için Suna dumankaya kürü

Suna Dumankaya tarafından hazırlanan koltuk altı kararmasına ilaç gibi gelecek tarifi uygulayarak bu sıkıntınızdan kurtulabilirsiniz.

Malzemeler
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı yoğurt
Yapılışı

Tüm malzemeleri tüylerden arındırmış olduğunuz ve temizlediğiniz koltukaltı bölgenizde sürün. Karışımı koltukaltı bölgenizde 20 dk boyunca bekletin. daha sonra koltukaltı bölgenizi ılık su ile durulayın. Kuruladığınız koltukaltı bölgenizi bebek pudrası ile temizleyin. Düzenli aralıklarla koltukaltı bölgenize uygulayın.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica