Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Konya’da tur gezileri kabusla bitti

Konya-Aksaray yolunun 2 farklı noktasında buzlanma ve yoğun kar nedeniyle 2 tur otobüsü devrilirken, adeta can pazarı yaşandı. Olayda 1 Rus turist yaşamını yitirirken, 16 turist de yaralandı. detaylar haberimizde…

Konya’da tur gezileri kabusla bitti

KONYA (İGFA) – Konya’da, çoğu Rus olan 32 turistin seyahat ettiği tur otobüsünün buzlanma ve tipi nedeniyle devrilmesi sonucu Rusya vatandaşı Elena Avtaıkına (43) hayatını kaybederken, 16 turist de yaralandı. Aynı yolda ikinci bir kaza daha meydana gelirken, yerli 36 turistten 13’ü yaralandı.

İlk kaza, sabah saat 07.00 sıralarında, Konya-Aksaray karayolunun 40’ıncı kilometresinde meydana geldi. İzmir’den Kapadokya’ya seyahat eden yerli turistleri taşıyan Özkan A. yönetimindeki otobüs, buzlanma ve tipi nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otobüste bulunan Elena Avtaıkına (43) hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. Yaralılar, ise olay yerine gelen sağlık görevlilerince ambulanslarla Konya’daki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

16 TURİST HASTANEDE TEDAVİYE ALINDI

Kazanın şokunu atlatamayan yaralı turistlerin, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Bir turist ise olay yerinden cep telefonuyla sosyal medyadan canlı yayın yaptı. Hayatını kaybeden Elena Avtaıkına’nın cansız bedeni ise otopsi için hastane morguna götürüldü.

AYNI YERDE İKİNCİ KAZA

İkinci kaza ise saat 09.30 sıralarında, aynı karayolununun 30’uncu kilometresinde meydana geldi. Antalya’dan Kapadokya’ya giden Rus turistleri taşıyan Cavit Y.’nin kullandığı otobüs aynı sebepten buzlanma ve tipi nedeniyle devrildi. 32 Rus yolcunun bulunduğu otobüste 13 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica