Ekonomi

Körfez Ticaret Odasından Engelliler Haftası Etkinliği

Körfez Ticaret Odasından Engelliler Haftası Etkinliği Körfez Ticaret Odası 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile geleceğin ressamı, özel öğrenci Nilay Kadriye Bolat’ın “engel sen olma” konulu resim sergisi ve “engelli ailelerinde kabullenme süreci” seminerine ev sahipliği yaptı. Körfez Ticaret Odasından Engelliler Haftası Etkinliği detaylar haberimizde…

Körfez Ticaret Odasından Engelliler Haftası Etkinliği

Körfez Ticaret Odası 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile geleceğin ressamı, özel öğrenci Nilay Kadriye Bolat’ın “engel sen olma” konulu resim sergisi ve “engelli ailelerinde kabullenme süreci” seminerine ev sahipliği yaptı.

Geniş katılım sağlandı…

Körfez Ticaret Odası 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Körfez Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gülünce Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi İşbirliğiyle Gerçekleştirilen organizasyona ilçe protokolü; Ve Körfez Halkı geniş bir katılım gerçekleştirdi. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can; Körfez Başsavcısı Burak Olgun, İl Rehabilitasyona Müdürü Mustafa Kızmaz Körfez İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın; Körfez İlçe Jandarma Komutanı Bahadır Durgut, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Kaymakamlık daire müdürleri; STK Ve Dernek Temsilcilerinin Katılımı İle gerçekleştirilen organizasyonda özel öğrenci Nilay Kadriye Bolat bireysel resim sergisini katılımcılara anlattı.

Engelli ailelerinde kabullenme süreci anlatıldı…

Körfez Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen serginin ardından uzman klinik psikolog Doğancan Dursun ilçe protokolü ve katılımcılara engelli ailelerin yaşadığı zorluklar; Ve dış çevrenin engelli çocuk ve ailelere yaklaşımı ile ilgili detaylı bilgilendirmede bulundu.

Öztürk: “gözden geçirmeliyiz”

Günün anlam ve önemini belirten Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk “3 Aralık Dünya Engelliler Günü bizlere, engelli bireylere yönelik olarak bugüne kadar yapılan, yapılamayan, yapılması gereken çalışmaları bir kez daha gözden geçirme fırsatı sunmaktadır. Biliyoruz ki fiziki anlamda engellilik kimsenin tercihi değil, doğuştan ya da sonradan hepimizin başına gelebilecek bir durumdur. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu göz önüne alarak Kentleşmenin engelli vatandaşlarımızı göz önünde bulundurarak planlanmasının en önemli konuların başında geldiğini ve engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması anlamında önemli bir yer tuttuğunu düşünüyoruz” dedi

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica