Bilim-Teknoloji

Korkmaz: Yarınlarımız Tehlike Altında=Çocuk Yoksulluğu TÜİK Verileri

Korkmaz: Yarınlarımız Tehlike Altında=Çocuk Yoksulluğu TÜİK Verileri

CHP Milletvekili Aday Adayı, Veli-Der Kocaeli Şubesi Başkanı Beyhan Korkmaz, TÜİK tarafından açıklanan Çocuk Yoksulluğu Verilerini değerlendirdi – akarhaber

Derinleşen yoksulluk maalesef önce çocuklarımızı vuruyor. Gelişim dönemindeki, çocuklarımızda bazı sağlıksal anomiler, gözlemlenebiliyor. Bodurluk, kansızlık gibi. Dolaylı hastalıklar ile çocuklarımız, fiziksel ve ruhsal sıkıntıların altında ezilmektedir.

Çocuklar sadece ailelere değil, aynı zamanda yarınlara emanettir.

Üzülerek söylüyorum ki! Yarınlarımız tehlike altındadır.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” ivedi şekilde, tüm okullarda, şişirme iş ile değil, yüksek proteinli, dengeli beslenme sağlayabilecek şekilde menüler ve çocukların, yaşam hakkı olan içilebilir su ‘ ya ulaşması sağlanmalı ve düzgün beslenme saati uygulanmalıdır.

Özellikle, hamilelik sureci ve sonrasında, istisnasız yardım talep eden, çocuklu tüm Annelere, vitamin takviyeleri ve gıda desteği, sınır koymadan sağlanmalıdır.

TÜİK verilerine göre, ülkede 6 aylık ve üstü çocukların yüzde 62,4’ü ekmek veya makarnayı her gün tüketirken sadece yüzde 12’si et, tavuk veya balık yiyebiliyor.

Bu veriler dikkate alındığında,
CHP Kocaeli Milletvekili A.Adayı olarak, her duyarlı vatandaşın istediği gibi yoksulluğun yönetilmesi değil, yoksulluğun tamamı ile ortadan kalkmasını istiyor ve bunun çözümü için var gücümle çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum. Kriz dönemlerinde en çok çocukların etkilendiğini bilen Kocaeli’de Çocuk Yoksulluğu Ar- Ge çalışmaları yapan biri olarak, halkın yararına sesini yükselten, hak arayan herkesle omuz hizasında olacağım. Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi “Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diyerek, herkesi mücadeleye davet ediyorum.

Açlık sınırı altında kalan tüm ailelere, insan onurunu zedelemeden, bir çok bürokratik işlem, kağıt, kürek işleri ile yormadan, bugün git yarın gel muamelesi görmeden, sağ elin verdiğini , sol el görmeden, Ailenin hesaplarına daha başvuru dahi yapmadan sistemin görüp tamamladığı bir çalışmayı ortaya koyulması için, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, Aile Sigortası ile , Aile bütünlüğünün korunması ve yoksulluk içindeki tüm yurttaşlarımızın sorunlarının çözülmesine dair çalışmalara aktif destek olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica