Ekonomi

KOSGEB’den mikro işletmelere kişi başı 100 bin lira destek

KOSGEB Finansman Dairesi Başkanı Haşim Karaman Niğde programı kapsamında; Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odası, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde OSB, Bor Karma OSB ve TEKNOPARK’ı ziyaret ederek; ‘KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmeler Hızlı Destek Programı’nı tanıttı.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Finansman Dairesi Başkanı Haşim Karaman, Bor Karma OSB, Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odası, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve TEKNOPARK A.Ş.’yi ziyaret ederek, mikro ve küçük işletmelere hızlı destek projesi hakkında bilgi verdi. Karaman geçtiğimiz günlerde Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve KOSGEB Niğde Müdürü Niyazi Gücenmez tarafından imzalanarak faaliyete geçen KOSGEB Temsilcilik Ofisinin açılışını da gerçekleştirdi. Karaman’a ziyaretleri kapsamında KOSGEB Niğde İl Müdürü Niyazi Gücenmez eşlik etti.

AMAÇ SALGIN ŞARTLARINA RAĞMEN PERSONEL İSTİHDAMI

KOSGEB Finansman Dairesi Başkanı Haşim Karaman programın amacına yönelik olarak yaptığı açıklamalarında, “KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı’nın amacı; MKİ’lerin salgın şartlarında faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlamak” ifadelerini kullandı.

KİŞİ BAŞI 100 BİN LİRA DESTEK VERİLECEK

İmalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ’lere; 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü” ile 100 bin lira geri ödemeli destek verilecek. Kadın personellerde destek 10 lira artırımlı olarak uygulanacak. Destek kapsamında mikro işletmeler en fazla 2 personel, küçük işletmeler en fazla 5 personel için destek alabilecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica