Ekonomi

KOTO: ‘2 yıllık emsal tüketim iş dünyasına öngörülemez maliyet yükler’

KOTO: ‘2 yıllık emsal tüketim iş dünyasına öngörülemez maliyet yükler’ … Yapılan açıklamada; “basın organlarında paylaşılan habere göre, koronavirüs önlemleri kapsamında fatura okuma personelleri geçici bir süre görev yapmayacak” denildi. detaylar haberimizde…

KOTO: ‘2 yıllık emsal tüketim iş dünyasına öngörülemez maliyet yükler’

KOTO’dan Elektrik ve Doğalgaz faturasında yeni döneme ilişkin önemli açıklama…

“Fatura okuma personeli geçici süre görev yapmayacak”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından henüz resmen açıklanmayan ancak basın organlarında paylaşılan habere göre, koronavirüs önlemleri kapsamında fatura okuma personelleri geçici bir süre görev yapmayacak. Bu süre içinde faturalar ise 2 yıllık emsal tüketimler baz alınarak ortalama değer üzerinden hesaplanacak.

“İş dünyası olarak maliyetini öngöremeyiz”

Kocaeli Ticaret Odası kararın uygulanması halinde iş dünyasının büyük mağduriyetler yaşayacağını ifade ederek; “Böylesi mücbir bir dönemin, geçtiğimiz 2 yıl ile kıyaslanarak, elektrik ve doğalgaz faturalarının hesaplanması iş dünyasının üzerine yeni ve öngörülemez bir maliyet yükleyecektir.

“İş dünyasının muafiyet beklediği bir dönemde…”

İş dünyası destekleri kapsamında, elektrik ve doğalgaz faturalarından muafiyet beklediğimiz bir dönemde temennimiz böyle bir uygulamanın hayata geçirilmemesidir. EPDK’nın kısa sürede açıklama yaparak eğer bilgi kirliliği ise ortadan kaldırmasını bekliyoruz” açıklamaları yer aldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica