Ekonomi

KOTO 9’uncu Meslek Komitesinden Lastik-iş’e ‘alım’ ziyareti

KOTO 9’uncu Meslek Komitesinden Lastik-iş’e ‘alım’ ziyareti … Bu ürünlerin Kocaeli’den alınması hem Kocaeli ekonomisini canlandıracak hem de küçük-orta ölçekli işletmelerin, global firmalarla iş yapma kapasitesini artıracaktır. detaylar haberimizde…

KOTO 9’uncu Meslek Komitesinden Lastik-iş’e ‘alım’ ziyareti

Fırın, Pastane ve Marketler Grubu’nun yer aldığı Kocaeli Ticaret Odası 9. Meslek Komitesi heyeti, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı’yı ziyaret ederek; sendikanın gıda ürünü alımlarında Oda üyesi esnafı tercih etmesi için görüşmeler gerçekleştirdi.

“Kocaeli’li firmaların tercih edilmesi”

Kocaeli Ticaret Odası 9. Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Kul, Komite Başkan Yardımcısı Mehmet Buzacı, Meclis Üyesi Oktay Alkan ve Komite Üyesi Zafer Çakır’ın yer aldığı heyet, genel merkezi ilimizde bulunan Lasti-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Alaattin Sarı’ya ziyaret gerçekleştirdi. Lastik fabrikalarında örgütlü bulunan ve binlerce üyesi bulunan sendikanın Genel Başkanı Sarı ile gerçekleşen görüşmede, kumanya ve erzak alımlarında Kocaeli Ticaret Odası üyesi firmaların tercih edilmesi konusu görüşüldü.

“KOTO’nun talebinin arkasındayız”

Lastik-İş’in Kocaeli’de kurulmasının ve genel merkezinin yine ilimizde faaliyet göstermesinin kentin sosyo-ekonomik gelişimi adına çok büyük değer taşıdığını ifade eden Komite Başkanı Kul, “Sosyal haklar çerçevesinde fabrikalar belli dönemlerde işçi ve personellerine erzak- kumanya dağıtımı gerçekleştiriyor. Bu ürünlerin Kocaeli’den alınması hem Kocaeli ekonomisini canlandıracak hem de küçük-orta ölçekli işletmelerin, global firmalarla iş yapma kapasitesini artıracaktır. Sendika olarak sizlerin desteklerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Bu talepte Kocaeli Ticaret Odası’nın yanında olduklarını ifade eden Genel Başkan Sarı, “Yerel esnafı korumak zorundayız. Bu konuda Kocaeli Ticaret Odamızı destekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi. Ziyarette, nitelikli ara eleman ihtiyacı, KOTO’nun bu ihtiyaca kaynağında çözüm üretmek amacıyla hayata geçirdiği Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çalışmaları, Lastik-İş Sendikası’nın tematik okul projesi ve sendika faaliyetleri görüşüldü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica