Ekonomi

KOTO, CHP Ekonomi Masası Heyeti’ni ağırladı

KOTO, CHP Ekonomi Masası Heyeti’ni ağırladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası Heyeti, Kocaeli Ticaret Odası’nda iş dünyasıyla bir araya geldi

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Başkan Yardımcıları Volkan Yılmaz, Hüseyin Gezer, yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleriyle birlikte CHP Ekonomi Masası Heyeti’ni konuk etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı – Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin yer aldığı Ekonomi Masası Heyetine, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ile partililer de eşlik etti.

BAŞKAN BULUT’TAN EKONOMİYE DAİR GÜNCEL VERİLER

Açılış konuşmasında, Kocaeli’nin ekonomiye dair güncel verilerini paylaşan Başkan Bulut, “Kocaeli Ticaret Odası olarak yaklaşık 16 bin üyemize hizmet vermekteyiz. Bilindiği üzere Kocaeli, iktisadi ve ticari faaliyet düzeyi bakımından Türkiye’nin en önemli illerinden biridir. Kocaeli Gümrüklerinden bu yıl ilk 8 aylık dönemde 25 milyar dolar ihracat, 47,7 milyar dolar ithalat gerçekleştirildi. Kocaeli’de 2021 yılında 110 milyar 216 milyon TL vergi ödenmiştir. Bu rakam, Türkiye genelinde 104.9 milyar TL olan 66 ilin vergi gelirlerinin toplamından daha fazladır. İlimiz aynı zamanda yüzde 90,29’luk vergi tahsilat oranı ile birinci sırada yer almaktadır. Gördüğünüz üzere Kocaeli ülke ekonomisinin itici gücü konumundadır” dedi.

‘KOTO’NUN GÖRÜŞLERİ ÇOK ÖNEMLİ’

Başkan Bulut’a, Kocaeli iş dünyasına katkıları ve kıymetli bilgiler dolayısıyla teşekkür eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, KOTO üyelerinin görüş ve önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Görüşmede, Kocaeli iş dünyasının sorun ve önerilerini dinleyen CHP Ekonomi Masası Heyeti, partisinin ekonomi programları ile ilgili de kapsamlı bilgiler verdi. Ziyaret, KOTO hizmet binasının gezilmesiyle sona erdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica