Ekonomi

KOTO üyesi müteahhitlere düşük faizli Konut Kredisi müjdesi

KOTO üyesi müteahhitlere düşük faizli Konut Kredisi müjdesi. Kayacı; Kocaeli Ticaret Odamız ve Ziraat Bankası işbirliğinde, siz değerli müteahhit firmalarımızdan konut alacak müşterilerine kullandırması amacıyla Katkı Paylı Konut Kredisi protokolü imzalanmıştır” dedi. detaylar haberimizde…

KOTO üyesi müteahhitlere düşük faizli Konut Kredisi müjdesi

Kocaeli Ticaret Odası ile Ziraat Bankası arasında, KOTO üyesi müteahhit firmalarının müşterilerine kullandırması amacıyla imzalanan 0,98 faiz oranlı Katkı Paylı Konut Kredisi protokolünün detayları, düzenlenen toplantıda müteahhitlere anlatıldı.

Kocaeli iş dünyasının lider kuruluşu KOTO, konut faizlerinin yükselmesi nedeniyle durgunluğun hakim olduğu inşaat sektörünün geleceği için Ziraat Bankasıyla önemli bir protokol imzalamış, bu protokol sayesinde KOTO üyesi müteahhit firmaların müşterilerine kullandıracağı konut kredisi oranlarını % 0,98’e indirmeyi başarmıştı. Hem inşaat sektörünü canlandırarak mevcut konut stoğunu eritmek hem de vatandaşların uygun koşullarda konut sahibi olabilmesini sağlamak amacıyla imzalanan Katkı Paylı Konut Kredisi Protokolü’nün detayları, düzenlenen toplantıyla müteahhitlere anlatıldı.

Müteahhitlere özel toplantı

Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya, KOTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Aslan, KOTO Meclis Üyesi Mert Kavşut, Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı aynı zamanda Konut İnşaatı Grubu’nun yer aldığı KOTO 2. Meslek Komitesi Üyesi Faruk Mamik ile birlikte ev sahipliği yaparken, müteahhit firmaların yetkilileri yoğun ilgi gösterdi.

Kayacı: “sektörün geleceği için çok önemli”

Toplantıda yaptığı konuşmada protokolün detaylarına yer veren KOTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı; protokolün inşaat sektörünün geleceği için çok önemli olduğunu, sektör temsilcilerinin de taşın altına elini koyacaklarına yürekten inandığını belirterek; Kocaeli Ticaret Odamız ve Ziraat Bankası işbirliğinde; siz değerli müteahhit firmalarımızdan konut alacak müşterilerine kullandırması amacıyla Katkı Paylı Konut Kredisi protokolü imzalanmıştır. Müteahhit firmalarımızın sahip olduğu tamamlanmış veya inşaatı devam etmekte olan; (konut kredisi kullandırım şartlarına uygun) birinci el konutları satın alacak firma müşterilerine; firma katkı paylı fiyatlama modeli kapsamında konut kredisi kullandırılmasını amaçlayan protokol, 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olacaktır.

Azami 750 bin TL

Protokolden yararlanmak isteyen üyelerimiz öncelikle Kocaeli Ticaret Odası’ndan Oda Üyelik Belgesi temin ederek; çalıştıkları ve/veya en yakın Ziraat Bankası Şubesi’ne başvuru yapacaklardır. Katkı Paylı Konut Kredisi sözleşmesi imzalamak için talepte bulunacak üyelere, Banka’nın uygun bulması halinde kredi sözleşmesi imzalatılacaktır. Kullandırım tutarının aktarılacağı firma hesabında katkı payı tutarı kadar bakiye bulunması; Ve kredi kullandırım tutarının aktarılması ile eş zamanlı olarak ilgili hesaptan tahsil edilmesi gerekmektedir. Tamamlanmamış konutlara yönelik konut kredisi kullandırımı yapılabilmesi için; firma ve Banka arasında Projeli Konut kapsamında garantörlük sözleşmesi bulunması gerekmektedir. Katkı paylarının 5 ila 13 arasında değiştiği; 0,98 oran ve 120 ay vade ile azami 750 bin TL olan Katkı Paylı Konut Kredisi yıl sonuna kadar kullandırılabilecektir” dedi. Protokol için KOTO ve Ziraat Bankası’na teşekkür eden müteahhit firmalar, protokolün sektöre müjde niteliği taşıdığını vurguladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica