Ekonomi

KOTO üyesi Özel Hastanelerin gündemi HİSER Projesi

KOTO üyesi Özel Hastanelerin gündemi HİSER Projesi … “KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; sektörün destek ihtiyacı için önem arz eden Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi (HİSER) masaya yatırıldı.” detaylar haberimizde…

KOTO üyesi Özel Hastanelerin gündemi HİSER Projesi

KOTO 11. Meslek Komitesi’nde faaliyet gösteren Özel Hastaneler Sektörü, düzenli olarak gerçekleştirdikleri istişare toplantılarının 5.’sinde; Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi’ne (HİSER) yoğunlaştı. HİSER Projesi ile sektöre yeni destek paketleri sunulması ve maliyetlerin azaltılması amaçlanıyor.

KOTO’da 5’inci buluşma

Kocaeli Ticaret Odası’nda komiteleri oluşturan alt sektörlerin istişare toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Sektör üyeleri bu toplantılarda görüş ve önerilerini paylaşarak, sektöre yeni ufuklar kazandırıyor. İstişare toplantılarını aksatmadan gerçekleştiren Özel Hastaneler Sektörü 5. buluşmasını gerçekleştirdi. KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; sektörün destek ihtiyacı için önem arz eden Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi (HİSER) masaya yatırıldı.

“Sektörün geleceği için önemli”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gezer, özel hastaneler sektörünün geleceği için uluslararasılaşmanın ve bu yönde alınacak desteğin hayati önemine dikkat çekerek, oluşan birlik ve beraberlik atmosferine de vurgu yaptı. Akabinde, ODC Danışmanlık Firması Kurucu Ortağı Onur Seçkin, proje hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Seçkin, “T.C. Ticaret Bakanlığı, Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi kapsamında bir dizi destek sunmaktadır. Bu desteklerden biri de, “Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması” yani HİSER Proje Desteği’dir. HİSER proje destekleri için, sağlık turizmi, eğitim ihracatı, yazılım, oyun teknolojileri, teknik müşavirlik, turizm, lojistik ve depolama, ulaşım ve nakliye projeleri yapılabilir” ifadeleriyle sunumuna başladı.

“Desteğin amacı”

HİSER Proje desteği kapsamında, İhtiyaç Analizi, Eğitim ve Danışmanlık Faaliyetleri, İstihdam, Yurtdışı ve Yurtiçi Pazarlama Faaliyetlerinin desteklendiğini ifade eden Onur Seçkin, firmaların bu alt destek dallarında, % 75 oranında ve proje bazında en fazla 400 bin ABD Doları olarak desteklendiğini ifade etti. HİSER Projesi’yle, firmaların özellikle uluslararası alanda rekabet gücünün artırıldığını ve özünde kümelenme anlayışı ile hareket edildiğini belirten Seçkin, uluslararası pazarlarda Türk ihracatçısına rekabet avantajının sağlanacağını vurguladı.

“Uygulama Süreci”

HİSER Projesi’nin uygulanma süreci hakkında da bilgi veren Seçkin, “Üç yıl sürecek projenin ilk aşaması olan ihtiyaç analizi sürecinde profesyonel bir danışmanlık firması tarafından projeye katılan firmaların analizi yapılıyor ve bu rapor işbirliği kuruluşu ve ilgili firmalarla paylaşılıyor. Bundan sonraki süreçte, hazırlanan rapor doğrultusunda eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği ikinci aşamaya geçiliyor. Akabinde, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetleri ile birlikte, ihracatçı firmalarımızın potansiyel müşterileri ile bir araya getirildiği son süreç işliyor” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica