Ekonomi

KOTO’da sektörel istişare toplantısı

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) 12. Meslek Komitesi (Motorlu Taşıtlar ve Otomotiv Yedek Parça Grubu) üyeleri, sektörel istişare toplantısında bir araya gelerek mesleklerinin geleceğini masaya yatırdı

KOTO’nun meslek komiteleri aktif çalışmalarını sürdürerek istişare toplantılarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Motorlu Taşıtlar ve Otomotiv Yedek Parça Grubu’nun yer aldığı 12. Meslek Komitesi, 2022 yılının ilk istişare toplantısında bir araya geldi. KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz’ın, 12. Meslek Komitesi Başkanı Serkan Karakadılar, Başkan Yardımcısı Serkan Gürfidan, Meclis Üyeleri, Hasan Kaya, Muhammet Ertürk, 12. Meslek Komitesi üyeleri Seyfi Özkar ve Serkan Çataloğlu ile birlikte ev sahipliği yaptığı programa, İzmit Sanayi Sitesi Başkanı Muzaffer Gürfidan başta olmak üzere sektörün temsilcileri katıldı.

‘GÖRÜŞLERİNİZ ÇALIŞMALARIMIZA IŞIK TUTACAK’

Toplantı, KOTO Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın açılış konuşmalarıyla başladı. 12. Meslek Komitesi’nin faaliyetleri, sektörün geleceği adına hayata geçirdiği projeleri, girişimleri ve gelecek dönem hedefleriyle ilgili kapsamlı bilgiler sunan Başkan Yardımcısı Yılmaz, önemli sorunlara da vurgu yaptı. Motorlu Taşıtlar ve Otomotiv Yedek Parça sektöründe, usta- kalfa- çırak dengesinin sağlanması için projeler geliştirileceğinin mesajını veren Başkan Yardımcısı Yılmaz, bu noktada sektör temsilcilerinin görüşlerinin de yol gösterici olacağını ifade etti.

BAKAN MUŞ İLE GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Yılmaz, KOTO olarak Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a yapılan ziyarette, ikinci el otomotiv yasası ve perakende yasası ile ilgili dosya sunulduğu, bununla birlikte, sektörün yaşamış olduğu vergi, SGK ve elektrik giderleri ile ilgili sıkıntıları da detaylı bir şekilde anlattıklarını söyledi. Sektörde hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla meslek kanunun hayata geçirilmesinin gerekliliğine de vurgu yapan Yılmaz, sektör temsilcilerinin Oda ile sürekli temasta kalarak, görüşlerini paylaşmalarını istedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica