Ekonomi

Kreş yardımı desteği vergiden muaf olacak

Kreş yardımı desteği vergiden muaf olacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, haberde, kreş yardımı desteğininin vergi istisnası olacağını belirterek, “İşveren çalışanına kreş yardımı yapıyorsa, 300 TL’ye kadar olan kısmı gelir vergisinden istisna olacak” dedi. Kreş yardımı desteği vergiden muaf olacak

Kreş yardımı desteği vergiden muaf olacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’nda kreş yardımı desteğini bir vergi istisnası olarak getirdiklerini söyledi. TV’de katıldığı programda konuşan Ağbal, yeni baştan ele alınan Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı’nın yatırımı, üretimi, genç girişimcileri teşvik ettiğini; ve özellikle basit usul mükellefleri için veya küçük-orta ölçekli işletmeler için birçok değişiklikler barındırdığını söyledi.

Tasarıyı Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda yeniden ele aldıktan sonra Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını belirten Ağbal, şöyle devam etti: “Burada birçok konu var ama sevindirici bir haber olarak şunu söyleyebilirim. Bugün işletmeler istihdam ettikleri personele herhangi bir şekilde kreş desteği adı altında bir ödeme yapsalar; bu gelir vergisine tabi, biz bunu ücret sayıyoruz. Yeni tasarıda kreş yardımı desteğini bir vergi istisnası olarak getiriyoruz. Bir işletmede çalışan bayan personel, çocuğunu işletmenin kendisine ait olmayan bir kreşe gönderiyor ve işveren de bu çalışanına kreş yardımı yapıyorsa; bu yardımın 300 liraya kadar olan kısmı çalışanın ödeyeceği gelir vergisinden istisna olacak”.

Bütçe açığı hedeften bir miktar fazla olur

Naci Ağbal, bütçe açığının bu yılki öngörülenden bir miktar fazla olacağını söyledi. Ağbal, “2017 içinde bütçe açığı bir miktar yukarı gitse de orta vadede bütçe dengeleri sağlam. 2018’den itibaren tekrar aşağı yönlü bir bütçe açığı politikası göreceğiz” dedi. Merkezi yönetim bütçesi son 3 ay açık verdikten sonra Mayıs’ta yeniden yapılandırma gelirlerinin de etkisiyle 6.4 milyar lira artıya geçti. İlk 5 ayda bütçe açığı 11.5 milyar liraya indi. 2017 yılında 46.9 milyar lira bütçe açığı hedefleniyor.

4.3 milyarlık yapılandırma

Yeniden yapılandırmadaki ilk sonuçları paylaşan Naci Ağbal; şu ana kadar vergi dairelerine olan borçlar bakımından 4.3 milyar liralık alacağın yapılandırılması için müracaat yapıldığını; ve 1 milyon 103 bin dilekçe alındığını bildirdi. Ağbal, “Bu rakamlar özellikle son birkaç gün içerisinde hızlı şekilde daha da artacak. Şu an için 500 bin vatandaş müracaatını yaptı” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica