Ekonomi

Kriz bahanesiyle ücret zammını vermeyen işyerinde greve çıkıldı

Kriz bahanesiyle ücret zammını vermeyen işyerinde greve çıkıldı Adana’da çalışan saya işçileri kriz bahane edilerek ücretlere yansımayan zamlar üzerine greve çıktı. Yaklaşık bin saya işçisinin katıldığı grevde, işçiler talepler yerine getirilmeden işbaşı yapmayacaklarını söyledi. detaylar haberimizde…

Kriz bahanesiyle ücret zammını vermeyen işyerinde greve çıkıldı

Adana’da saya işçileri, yüzde 40 zam talebi ile iş bıraktı. Daha önce firmalarla görüştüklerini belirten sayacılar, ayakkabı firmalarının kendilerine ilettiği yüzde 10 zam önerisinin kriz koşulları nedeniyle kabul edilemez olduğunu söyledi. Sayacılar grevde kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Greve Suriyeli ve Türkiyeli sayacıların tümü katıldı…

İşçilere hitap eden Sayacılar Dernek Başkanı Mustafa Özay, son dönemde sayacıların bir kısmının da çalışamaz hale gelirken patronların kriz zamanında da kazandığını ifade etti. Haklarını grevden başka bir yolla alamayacaklarını dile getiren Özay, istedikleri zammı almadan iş başı yapmayacaklarını dile getirdi. Giderlerindeki artışın yüzde 100’ü bulduğunu ifade eden Özay, greve Suriyeli ve Türkiyeli tüm sayacıların katıldığını söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica