Ekonomi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe rakamlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe rakamlarını değerlendirdiAyhan Zeytinoğlu, bütçe gelirlerindeki artışın enflasyonun üzerinde gerçekleştiğini, giderlerdeki artışın ise enflasyon altında tutulduğunu söyledi. detaylar haberimizde…

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe rakamlarını değerlendirdi

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan şubat ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bütçe gelirlerindeki artışın enflasyonun üzerinde gerçekleştiğini, giderlerdeki artışın ise enflasyon altında tutulduğunu söyleyerek, “Şubat ayında bütçe giderleri yüzde 11.7 artışla 93.5 milyar TL, bütçe gelirleri yüzde 28.6 artışla 86.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Dolayısıyla bütçe şubatta 7.4 milyar TL açık verdi.” dedi.

“Geçen ay bütçe 21.5 milyar TL fazlası vermişti”

Zeytinoğlu ilk iki aylık dönemde bütçede 14.1 milyar TL fazla olduğunu söyleyerek, “Geçen ay Merkez Bankası’nın transferleriyle de bütçe desteklenmiş ve bütçe 21.5 milyar TL fazlası vermişti. Bu ay verilen 7.4 milyar TL açıkla, kümülatif olarak baktığımızda bütçe fazlası 14.1 milyar TL oldu.” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica