Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

KSO Oda Orkestrası Atatürk için sahne aldı

KSO Oda Orkestrası Atatürk için sahne aldı

KSO Oda Orkestrası tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü anısına ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ düzenlendi. Konsere Kocaeli halkının katılımı yoğun oldu – akarhaber

Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü anısına muhteşem bir konsere imza attı. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Tuğçem Kar ve Kemal Akdoğan’ın icrası ile gerçekleşti. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere Kocaeli halkının ilgisi yoğun oldu.

ZEYTİNOĞLU VE TUĞRUL’UN EV SAHİPLİĞİNDE

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, eşi Rüya Zeytinoğlu ve Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, eşi Prof. Dr. Beril Tuğrul’un ev sahipliğinde gerçekleşen konsere; Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Cem Güler, KSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ATATÜRK SERGİSİ

Konser öncesi konuklar kokteylde bir araya gelirken kokteyl alanında açılan Atatürk sergisindeki birbirinden değerli fotoğrafları da yakından inceleme fırsatı buldu. Atatürk’ün vefatının ardından düzenlenen cenaze törenine ilişkin Necmettin Özçelik’e ait fotoğrafların sergilendiği bir sergi büyük ilgi gördü.

17 ESER SESLENDİRİLDİ

Konuklar, sergi alanını gezdikten sonra konserin başlamasına kısa bir süre kala salondaki yerlerini aldı. Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Tuğçem Kar ve Kemal Akdoğan’ın icrasında Atatürk ile bütünleşmiş 17 eseri seslendirdi. Katılımcılar, zaman zaman şarkılara hep birlikte eşlik etti. Konser, KSO Oda Orkestrası’nın ayakta alkışlanması ile son buldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica