Genel

Küçük yaşta evlilik konulu cuma hutbesi

Küçük yaşta evlilik konulu cuma hutbesi Kendi Web sitelerinde yer alan konulardan rahatsız olan Diyanet’ten cuma hutbesi: Eş ve anne anlamını idrak etme rüştüne erişmemiş kızın evlendirilmesi kabul edilemez. Küçük yaşta evlilik konulu cuma hutbesi detaylar haberimizde…

Küçük yaşta evlilik konulu cuma hutbesi

“9 yaşındaki kız çocuklar evlenebilir” açıklaması Diyanetin kendi sitesinde yer almakta

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘9 yaşındaki kız çocuklar evlenebilir’ açıklamasının ardından yönetilen tepkiler üzerine bu haftaki cuma hutbesini bu konuya ayırdı.

“Evlilik, bilinç ve sorumluluk gerektirir. Eş ve anne olmanın anlamını idrak etme rüştüne erişmemiş bir kızın evlendirilmeye çalışılması asla kabul edilemez bir durumdur”

Hutbede çocuk yaştaki kızların evlendirilebildiği uygulamaların kimilerince dine dayandırılmaya çalışıldığı kaydedilirken, “Evlilik, bilinç ve sorumluluk gerektirir. Eş ve anne olmanın anlamını idrak etme rüştüne erişmemiş bir kızın evlendirilmeye çalışılması asla kabul edilemez bir durumdur” denildi.”

“Çocukları türlü istismarlara maruz bırakmak dinimizde asla caiz değildir”

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İnsanın, onuruna uygun bir şekilde hayatını sürdürme hakkını gasp etmek ve özellikle çocukları türlü istismarlara maruz bırakmak dinimizde asla caiz değildir. Kendine, Rabbine ve çevresine karşı henüz sorumluluk bilincinde olmayan bir çocuğun evliliğe zorlanmasının dinî ve ilmî hiçbir meşruiyeti, hiçbir temeli yoktur.”

“İdrak etme rüştüne erişmemiş bir kızın evlendirilmeye çalışılması asla kabul edilemez bir durumdur”

“Yuva kurmanın, eş ve anne olmanın anlamını idrak etme rüştüne erişmemiş bir kızın evlendirilmeye çalışılması asla kabul edilemez bir durumdur. Gerek dinimizin ilkeleri, gerekse Peygamberimiz (s.a.s)’in sünneti doğrultusunda ailede kalıcı huzur ve mutluluğu sağlamak adına evlilikte her iki tarafın da hakları gözetilmelidir.”

“Evleneceğiniz eş konusunda seçici davranın, denginizle evlenin”

Kardeşlerim! Hutbemizi bir âyet ve bir hadisle bitirmek istiyorum: Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda sevgi ve merhamet var etmesi Allah’ın varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır.” 3 Peygamberimiz (s.a.s) de şöyle buyuruyor: “Evleneceğiniz eş konusunda seçici davranın, denginizle evlenin. Kızlarınızı da emsalleriyle evlendirin.”

Küçük yaşta evlilik konulu cuma hutbesi
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica