Mustafa Göksel

Kültür Sanat Rüzgarı…

Kültür Sanat Rüzgarı… İşte okurlarımıza yeni bir yüz, Mustafa Göksel… Akar Haber ailesi olarak; aramıza yeni katılan profesyonel olarak iş-sanat yapan arkadaşımıza hoşgeldin diyoruz. Kendisine olan inancımızla okurlarımızla kuracağı samimi ve içten bağa şimdiden referans olduğumuzu söyleyebiliriz. Başarılar diliyoruz.
Kültür Sanat Rüzgarı…
*****

 

Saygıdeğer arkadaşlar, değerli basın mensubu meslektaşlarım, her türden okuyucular, sanatsever ve sanatçılar, sanatı seven herkes ve çok saygıdeğer Türk milleti… Sizinle bu ilk tanışma yazımda kendimi tanıtıp takdim etmeyi uygun görerek. Yazarlık kariyerimde bir dala daha geçiş yapmış bulunmaktayım.

Kültür Sanat Rüzgarı…

Bendeniz Mustafa GÖKSEL 25 Şubat 1984 Kocaeli İzmit doğumlu bir arkadaşınızım. İlk, orta ve Lise Öğrenimimi İzmit’te tamamladıktan sonra; Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde Üniversite kariyerimi tamamlayarak İzmit te çeşitli faaliyetlerde bulundum. Çeşitli İş kolların da ve esnaf olarak ta şehrimde faaliyet göstersem de. Ana meslek anlamında icra ettiğim ve dede mesleğim olan sanat ta karar kıldım.

Sanatla olan bağım ve ilgime gelince bundan da kısaca sizlere bahsetmek istiyorum. Darülbedai (Bugünkü adıyla Devlet Tiyatroları) Sanatçısı, darülbedai nin kurucusu ve Türkiye nin ilk yönetmeni olan; Muhsin Ertuğrul un talebesi ve Türk sinema sının usta sanatçısı Atıf KAPTAN ın torunu olarak sanat anlamında ailemiz de bu bayrağı devralarak yürütüyorum. Dedemin iki teyzesi tarafından Osmanlı Hanedanı mensubiyetim olan köklü bir aileden gelen bir kişi olarak hasbel kader bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Çocukluktan beri okul tiyatroları ve çeşitli birkaç özel tiyatro bazında faaliyet gösterdiğim tiyatroya 8 yıllık verdiğim araya rağmen dizi sinema oyunculuğu ile uğraşan bir bireyim. Oyunculuğum dışında senaryo yazarlığı yapmakta olduğumdan dolayı bu çalışmalarımda aynı oranda ilerlemektedir. İki adet uzun metraj senaryom sinema filmine çekilecek ve ilkinin yapımcımızla şirket bazında motora gün sayıyoruz. İkincisinin de hazırlıkları kısa bir süre içinde başlayacak olması sebebiyle heyecanımız dorukta ekip olarak. Aynı zamanda film yapım ortağı olarak ta bulunuyorum. Şirket bazında film yapımcılığı anlamın da da faaliyetlerimize geçiş yapmaya hazırlanıyoruz.

“sizlere sektörü kirleten; gerekli yeterliliğe donanıma sahip olmadan…”

Siz değerli Türk halkına ve sevgili okurlarıma Kültür & Sanat adına her türlü sanat dalı ile ilgili o dalın geçmişi, uğraşan temsilcileri olan büyük ustalar ve devamı içeriği; günümüzdeki yerini ele alacağım. Zaman zaman çeşitli konuklarda alacağım yazı dizilerimde sizlere sektörü kirleten; gerekli yeterliliğe donanıma sahip olmadan bilgisizce belirli sıfatları kullananlar, sektördeki yanlışlar, eksikler, yapılması gerekenler; sektörü bozmak ve yanlış yönlendirmek suretiyle her sanat dalına yanlış yön vermeye çalışan kişiler; yapılan hatalar konusunda da yazılarım olacak. Sanat camiası ve sanat dalları ile ilgili sektörlerde eksiklere sıkıntılara getirilebilecek çözüm önerileri konusunda da eklemeler yapacağım.

Kısacası kültür ve Sanat adına her türlü enstantaneyi objektif herhangi bir siyasi parti, kurum ve kuruluşun güdümünde olmadan; bir sanatsever gözünden objektif olarak tüm çıplaklıkları ile sizlerle buluşturacağım ve elimden geldiğince doğru kaynaklar; materyaller ve bu işleri doğru yapan kişiler ışığında siz değerli okuyucularımla buluşacağım. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Her yazı dizimde haftanın iki günü görüşmek dileğiyle sağlıklı ve esen kalın!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica