Mustafa Göksel

Kültür ve Sanatın ülkemizde çocuklara bıraktığı miras

Kültür ve Sanatın ülkemizde çocuklara bıraktığı miras Daha küçücük hayatlarının bağırlarında minik yavrularımızın bu şekilde ölümü hepimizi kahretti. Kültür ve Sanatın ülkemizde çocuklara bıraktığı miras yorum/haber
Mustafa Gökselakarhaber.com

Kültür ve Sanatın ülkemizde çocuklara bıraktığı miras

Değerli arkadaşlar, sevgili okurlar Kültür sanat rüzgarı köşemde bu hafta ne yazacağımı ve ne diyeceğimi bilemiyorum. İçimiz kan ağlıyor içler acısı bir hal aldık ve beynimiz kan dondu. Güzelim ülkemde maalesef hat safhada kanayan en büyük yaramız haline gelen. Tecavüz, taciz ve çocuk istismarları artık hepimizi ve tüm bireylerimizi dayanılmaz noktalara getirdi.

Atam, Vatan ve çocukların önemi

En büyük cezalar verilmeli…

İki küçük yavrumuz Eylül ve Leyla’nın hunharca tecavüz ve şiddetle katledildiğine şahit olduk. Daha küçücük hayatlarının bağırlarında minik yavrularımızın bu şekilde ölümü hepimizi kahretti. Toplum olarak bunların yapanlardan önce bunlara çanak tutan, bunları teşvik eden ve bu sapkın davranışlara yeltenenlere yol açan kişiler en büyük cezaya çarptırılmalı.

Güzel ülkemde çocuklara en çok değeri veren kültür ve sanatın temsilcileri olan sanatçılarımızdır. Geleneksel çağdaş Türk tiyatromuzda ve dünya geleninde ilk varoluşundan günümüze binlerce yıl öncesinden gelen tiyatro kültüründe en zor sayılan ve en meşakkatli olan sanatlardan biriside çocuk oyunlarıdır.

Zeki Alasya ve sanata bakış

O küçük yavruların bidi bidiler diyerek şefkat gösterdiğimiz minik çocuklarımızın dünyasına inmek onlara sergilenen oyunun neler verdiğini onun dilinde dünyasında işlemek. Yerine göre o küçük yavrularımıza topluma nasıl birer faydalı birey olarak gelecekte bu topluma neler verebileceklerini aşılamak sanat adına yapılan en büyük erdemdir. Büyük usta Zeki Alasya; “Önemli olan iyi oyuncu olmak değil iyi bir insan olabilmek ve büyük küçük herkese sevgi ve şefkatle yaklaşabilmektir” diyerek çocukların da önemini vurgulamıştır.

“Ey yükselen yeni nesil Cumhuriyet sizlerin eseri olacaktır”

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “Ey yükselen yeni nesil Cumhuriyet sizlerin eseri olacaktır” ve Vatanı korumak çocukları korumakla başlar diyerek; Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak minik yavrularımıza verilen önemi ve onların yetiştirilip topluma faydalı başarılı bir birey olarak yetişerek kendilerinden sonra nice kuşaklara dünya durdukça geçiş yapmalarını teşvik etmiştir.

Atam ve çocuklarımız

Eğitimli, kültürlü ve bilinçli yetişen nesiller; topluma bu gibi zarar veren bu sapkınlıkta olan kişilerin ve yetiştikleri o rezil zihniyetlerin kökünü yalnızca okuyarak öğrenerek temizleyebilirler. Minik yavrularımıza Yüce ALLAH tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken; ülkemizde bu tür vakaların ve bu suçlara teşvik eden çanak tutan tüm sorumlularında en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz. Hepinize iyi okumalar diliyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica