Genel

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Yüksek Konseyi Referandum dedi

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Yüksek Konseyi Referandum dedi Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Referandum Yüksek Konseyi, referandumun 25 Eylül’de yapılmasına karar verdi. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Yüksek Konseyi Referandum dedi detaylar haberimizde…

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Yüksek Konseyi Referandum dedi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Referandum Yüksek Konseyi’nden Mesut Barzani yönetiminde yapılan toplantının ardından; referandumun ertelenmesi yönündeki önerilerin reddedildiğini açıklandı. Konsey, bağımsızlık referandumunun 25 Eylül’de yapılmasına karar verdi.

Referandumun ertelenmesi önerisi reddedildi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Referandum Yüksek Konseyi, 25 Eylül’de yapılması planlanan referandumun ertelenmesine ilişkin önerileri gözden geçirmek üzere bugün saat 15.00’de toplandı. Mesut Barzani başkanlığında yapılan toplantıda bağımsızlık referandumunun 25 Eylül’de yapılmasına karar verildi. Konsey toplantısında referandumun ertelenmesi önerisinin reddedildiği belirtilirken; referandumun ertelenmesine ilişkin Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne sunulacak önerilerin değerlendirileceği; ancak bu önerilerin referandumdan daha ileri düzeyde olması gerektiği kaydedildi.

Barzani’ye referandumu ertelemelerine karşılık bazı önerilerde bulunulmuştu…

Bu arada Referandum Yüksek Konseyi’nin referandum ile ilgili görüşmeler yapması için 19 Eylül günü Bağdat’a bir heyet göndermesi de karar altına alındı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 14 Eylül günü Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Birleşmiş Milletler temsilcileri ile görüşmüş, toplantıda Barzani’ye referandumu ertelemelerine karşılık bazı önerilerde bulunulmuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica