Genel

Kuşadası’ndan Erman Toroğlu’na ‘Roman’ tepkisi

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, televizyon yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu’nun Roman vatandaşlar hakkında kullandığı sözlere tepki gösterdi.

Arif KUNUR / AYDIN LIFE
Roman vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuşadası’nın asli unsurlarından olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Günel, “Ayrımcılık dilde başlar. Tüm insanlığın ihtiyacı olan tek şey barışın, dostluğun ve sevginin dilidir” diyerek Erman Toroğlu’nu Roman vatandaşlardan özür dilemeye çağırdı.  

Başkan Günel, çağ dışı, insani olmaktan uzak ve kabul edilmesi mümkün olmayan ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi zihinlerden uzak tutmanın, kullanılan dilden ve seçilen kelimelerden başladığını vurgularken, ” Yüzyıllardır bir arada yaşadığımız tüm kültürlerin yansıttığı renklerle birlikte ortaya çıkan kültürel mozaiğimizin en renkli, en güzel motiflerinden birisi olan Roman vatandaşlarımıza karşı Erman Toroğlu tarafından yapılan bu saygısızlığı ve ayrımcılığı esefle kınıyor, kendisini derhal Roman vatandaşlarımızdan özür dilemeye çağırıyorum” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica