Ekonomi

Kuşkonmaz deneme üretimi Samsun ovalarında başlıyor

Kuşkonmaz deneme üretimi Samsun ovalarında başlıyor Samsun topraklarında ‘kuşkonmaz’ üreticiliğini desteklemek için Nomad Tarım ile çalışma yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz, Çarşamba ve Bafra ovalarında kuşkonmaz üretimi için deneme yapacaklarını söyledi. Kuşkonmaz deneme üretimi Samsun ovalarında başlıyor detaylar haberimizde…

Kuşkonmaz deneme üretimi Samsun ovalarında başlıyor

Üretici Firma ile bir araya geldiler

Türkiye’nin en büyük ‘Kuşkonmaz’ üreticisi olan Nomad Tarım yetkilisi Murat Şenbuz, Türkiye’deki Kuşkonmaz üretimi hakkında bilgi vermek üzere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile bir araya geldi.

“Araştırmalar sonucunda ‘Kuşkonmaz’ üretimi için Vezirköprü ikliminin ve toprağının üretime yatkın olduğunu gördük”

Başkan Yılmaz, “Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımızın yaptığı araştırmalar sonucunda ‘Kuşkonmaz’ üretimi için Vezirköprü ikliminin ve toprağının üretime yatkın olduğunu gördük.

“Kuşkonmaz üreticiliğini teşvik edeceğiz”

Biz ilk olarak Çarşamba ve Bafra’da ‘Kuşkonmaz’ üretimi için denemelerde bulunacağız. Eğer çalışmalarımız olumlu sonuçlanırsa kırsal kalkınmanın sağlanmasına bir katkıda daha bulunmak için Samsun’da Kuşkonmaz üreticiliğini teşvik edeceğiz” dedi.

“Yılda 240 ton Kuşkonmaz üreterek Türkiye’nin Kuşkonmaz ihtiyacını karşılıyoruz”

Türkiye’de Kuşkonmaz üretiminin artmasının ihracatı da arttıracağına dikkat çeken Murat Şenbuz ise, “Biz 510 dönüm dikili alanın ürün aldığımız kısmından yılda 240 ton Kuşkonmaz üreterek, Türkiye’nin Kuşkonmaz ihtiyacını karşılıyoruz. Her sene üretimimiz yüzde 50 artıyor. Ürünlerimizi dünya ülkelerine ihraç ediyoruz. Şimdi de tecrübelerimizi Samsun’a yansıtmak istiyoruz.”

“Potansiyel üreticilere fide temininin finansmanı için bankalarla ortak program yürüteceğiz”

“Samsun’da yapılacak denemelerin ardından kısa sürede üretime geçileceğine inanıyorum. Firmamız ve derneğimiz, çiftçilere sertifikalı eğitimler ve teknik destek verecek. Ayrıca potansiyel üreticilere fide temininin finansmanı için bankalarla ortak program yürüteceğiz” açıklamalarında bulundu.

Toplantıda buluştular

Başkan Yılmaz ile Nomad Tarım’dan Murat Şenbuz’un yaptığı toplantıda, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir de hazır bulundu.

Kaynak: Halk

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica