Siyaset

‘Laiklik olmamalı’ diyen Kahraman’dan ‘Saltanat istemiyoruz’ manevrası

‘Laiklik olmamalı’ diyen Kahraman’dan ‘Saltanat istemiyoruz’ manevrası TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Biz yeniden saltanat istemiyoruz. Biz cumhuriyetten yanayız” dedi. Kahraman, yeni anayasada laikliğin kaldırılması gerektiğini savunmuştu. Yeni anayasada ‘Laiklik olmamalı’ diyerek rengini açığa sunan İsmail Kahraman’dan ‘Saltanat istemiyoruz’ manevrası garipsendi. Detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

‘Laiklik olmamalı’ diyen Kahraman’dan ‘Saltanat istemiyoruz’ manevrası

“Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı” sözleriyle gündeme gelen ve daha sonra “Şahsi düşüncelerimi ifade ettim” diyerek açıklama yapmak zorunda kalan Meclis Başkanı İsmail Kahraman’dan Sultan 5. Mehmed Reşad ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu’nda sıradışı bir açıklama geldi.

“Saltanat istemiyoruz”

Kahraman, “Tarihi bilirsek geleceğimizi öğrenmiş oluruz. Biz 1299‘da ya da 1231’de Ertuğrul Gazi’yle doğmadık. Biz bu topraklarda 1071’den beri varız. Biz Selçuklu’yuz, sadece Osmanlı değiliz.

Biz yeniden saltanat istemiyoruz. Biz cumhuriyetten yanayız. Cumhurun iradesiyle yürüyeceğiz. Tarihi seveceğiz, bütünüyle evelallah hürmet edeceğiz. Ama demokratik cumhuriyet yolunda yürüyeceğiz.” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica