Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Lastik-İş Emekçi Kadınlarla buluştu

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, sendikaya bağlı kadın çalışanlarıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir araya geldi

Emekçi kadınlar
Emekçi kadınlar
Emekçi kadınlar
Emekçi kadınlar

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde hizmet veren TRYP Windham Otel’de düzenlenen etkinlikte konuşan başkan Alaaddin Sarı, “1 Mayıs nasıl İşçi Bayramı tatil sayılıyorsa bugün de tatil sayılmalıdır” dedi. Bunun bir kutlama değil anma günü olduğunun altını çizen Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, ”Bizler 8 Mart’ı emekçi kadın işçilerimize tatil edelim. Ne diyorsunuz yönetimdeki arkadaşlar? İşte Lastik-İş böyle bir sendikadır. İnanıyorum ki bizlerin attığı bu adım ses getirecektir” diye konuştu.

Emekçi kadınlar
Emekçi kadınlar
Emekçi kadınlar
Emekçi kadınlar

“Kadınlar asla ölmek istemedi”

Başkan Sarı, “Bugün burada dünya emekçi kadınlar gününü anmak için toplandık. Hoş geldiniz şeref verdiniz. Neden anmak değil de neden kutlama? Dikkat edersiniz bugün emekçi kadınlar günü olarak bile geçmiyor, kullanılmıyor. Biz emekçi kadınların farkındalığına dikkat çekmek istedik. 1857 yılında kadınlar aslında ölmek istemedi. O yüzden kutlamıyoruz, anıyoruz. Bizler 120 kadın çalışanın hayatını kaybetmesinin anmasını yapıyoruz. Dünyada baktığımız zaman en fazla mağdur ve mazlum olan kadınlarımız. Kadınlarımız coğrafyalarına göre farklı şekillerle ölümlerle karşı karşıya geliyor. Yakın zamanda başlayan bir savaş var. Savaşlarda en fazla hayatını kaybedenler kadınlardır, çocuklardır” ifadelerini kullandı.

Gurup Kulis
Gurup Kulis

“Mesaj verelim istedik”

Sarı, “Ocak ayına gittiğimiz zaman 26 kadınımızın öldürüldüğünü görüyoruz. Farkındalık olsun düşüncesiyle bu anma programlarını bir şekilde anlamlandırdık. Mesaj verelim istedik. Bu mesajlar bir yere gitsin istedik. Programda Türkülerle Kadınlar etkinliğine de yer verdik. Çünkü hangi döneme bakarsanız bakın kadının her türlü sıkıntısının türkülerimizde olduğunuzu görüyoruz. Bu seneyi özellikle türkülerle analım istedik. 8 Mart tatil olmalıdır. Çünkü kadınlar fabrikalarda en ağır şartlarda çalışıyor. Çocuklarına yemek yapıyor. Nasıl 1 Mayıs İşçi Bayramı tatil sayılıyorsa bugün de tatil sayılmalı. Bizler 8 Mart’ı tatil verelim. Ne diyorsunuz yönetimdeki arkadaşlar? İşte Lastik-İş böyle bir sendikadır. İnanıyorum ki bizlerin attığı bu adım ses getirecektir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından programa katılan emekçi kadınlara hediyeler verildi.

Emekçi kadınlar
Emekçi kadınlar
Lastik-iş yönetim kurulu
Lastik-iş yönetim kurulu

“Grup Kulis sahne aldı”

Lastik- İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı’nın masaları tek tek dolaştığı anma gününde yönetim, güne katılan bayan işçilerle hatır pozu verdi. Çekilen fotoğraflardan sona sahne alan Grup Kulis en güzel şarkıları etkinliğe katılan emekçi kadınlar için seslendirdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica