Genel

Leyla Atakan CHP’nin belediyecilik anlayışının örneğidir

Leyla Atakan CHP’nin belediyecilik anlayışının örneğidir Leyla Atakan adı, Türkiye’nin demokratik seçimlerle göreve gelen ilk kadın belediye başkanı olarak tarih kitaplarına girse de; İzmit’i İzmit yapan çalışmalarıyla ismini saygıyla anmaya devam ediyoruz. detaylar haberimizde…

Leyla Atakan CHP’nin belediyecilik anlayışının örneğidir

Ölümünün 48. yılında anılan efsane belediye başkanı Leyla Atakan için CHP Kocaeli milletvekili ve İzmit belediyesi başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet bir mesaj yayınladı.

CHP Kocaeli milletvekili ve İzmit belediyesi başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet yayınladığı anma mesajında şunları söyledi:

“Sevgili basın emekçisi.

Türkiye’nin tek dereceli seçimle seçilen ilk kadın belediye başkanı Leylan Atakan; kendi eseri olan Kocaeli Fuarı için toplantıya gittiği Değirmendere dönüşü geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitireli tam 48 yıl oldu.

Meclis üyesi çalışma arkadaşları Feridun Özbay, İsmail Kolaylı ve Abdurrahman Yüksel ile İzmit için can veren görev şehidimiz Leyla Atakan; İzmit Belediye Başkanı olarak sadece 3 yıl hizmet verse de ismini ölümsüzleştirmiştir.

Leyla Atakan adı, Türkiye’nin demokratik seçimlerle göreve gelen ilk kadın belediye başkanı olarak tarih kitaplarına girse de, İzmit’i İzmit yapan çalışmalarıyla ismini saygıyla anmaya devam ediyoruz.

Bataklık alandan Kocaeli Fuarına…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkçı politikalarıyla kentte yaşanan su problemini çözmüş, bataklık alanını şimdi bile İzmit’in en güzel alanlarından biri olan Kocaeli Fuarı’na dönüştüren Leyla Atakan pek çok kooperatife planlı olarak tahsis ettiği arazilerle kentin yenilenmesine önem vermişti.

Yüreğinde duyduğu İzmit sevgisiyle birlikte önemli işlere imza atan Leyla Atakan; belediyecilik anlayışında asla particilik yapmayarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik anlayışının da en güzel örneklerinden biri olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; İzmit’in sosyal ve kültürel yaşamında kalıcı izler bırakan İzmit Belediye Başkanı Leyla Atakan ve aynı elim kazada hayatlarını kaybeden; Belediye Başkanı Vekili İsmail Kolaylı, Belediye Meclisi üyesi Abdurrahman Yüksel ve Encümen üyesi gazeteci Feridun Özbay’ı; ölümlerinin 48. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Saygılarımla…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica