Genel

Leyla Atakan ve arkadaşları kabirleri başında anıldı

Leyla Atakan ve arkadaşları kabirleri başında anıldı Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olan ve 48 yıl önce geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden İzmit Belediye Başkanı Leyla Atakan ve çalışma arkadaşları Feridun Özbay, İsmail Kolaylı ve Abdurrahman Yüksel mezarları başında anıldı. detaylar haberimizde…

Leyla Atakan ve arkadaşları kabirleri başında anıldı

Bağçeçme Mezarlığı’ndaki anma etkinliğine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra İyi Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar KamanAk Parti İzmit Belediyesi Başkan Adayı Mimar Sibel Gönül, CHP İzmit Belediyesi Başkan Adayı Fatma Kaplan HürriyetAk Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Leyla Atakan ve arkadaşlarının kabrine karanfil bırakılıp dua edilen anma etkinliğinde konuşan Başkan Nevzat Doğan;bu şehir için bir çivi çakan, alın teri döken, emek veren her kim varsa onları unutmamak onları şükranla yad etmek gerekiyor. Leyla Atakan’ın o yıllarda bir kadın olarak ortaya çıkıp, bir belediye başkanı olma iradesi şuanda bile bizi etkiliyor. O hakikaten farklı, güçlü ve özellikli bir insandı. Çok değerli ve güzel hizmetler yaptı. Leyla Atakan ve görev arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Biz onları unutmayacağız. Bize düşen bu vefayı göstermek ve bu görevlerde de onlara layık çalışmalar yapma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Bağçeşme’deki anma etkinliğinin ardından Atakan ve arkadaşları için Fevziye Camii’nde mevlit okutuldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica