Genel

Liderlere sunulacak çalışmayı komisyon tamamladı

Liderlere sunulacak çalışmayı komisyon tamamladı AKP ile MHP’nin İttifak Komisyonu gelecek hafta çalışmalarını tamamlayıp, parti liderlerine sunacağı öğrenildi. Ayrıca Komisyon, ittifak modeli üzerinde görüş birliğine büyük oranda vardı. Böylece, ittifakın adı pusulaya yazılacak, İki partinin amblemi ittifak çatısı altında yer bulacak. Liderlere sunulacak çalışmayı komisyon tamamladı detaylar haberimizde…

Liderlere sunulacak çalışmayı komisyon tamamladı

AKP ve MHP ittifakın görüntüsü netleşti… İki partinin oluşturduğu Milli Mutabakat Komisyonu 3.5 saat süreyle uyum yasalarını ve ittifakı değerlendirdi. “Tak tak” formülü yerine “tak” denildi…

CNN TÜRK’ün haberine göre; komisyon çalışmalarını büyük oranda tamamladı.

Önümüzdeki hafta sonu parti liderlerine sunulacak

Komisyonun, önümüzdeki hafta sonuna kadar çalışmalarını tamamlayıp parti liderlerine sunacağı öğrenildi.

“İki partinin amblemi ittifak çatısı altında yer alacak”

Edinilen bilgilere göre, ittifak modeli üzerinde görüş birliği sağlandı. Bu çerçevede, ittifakın adı pusulaya yazılacak, İki partinin amblemi ittifak çatısı altında yer alacak.

“Çift mühür yerine sadece parti için ayrılan alana mühür vurulmasına karar verildi”

Milletvekili listeleri ise ortak değil ayrı olacak. Yani AKP ve MHP’nin milletvekili listesi de pusulada bulunacak, aldıkları oya göre partiler vekil çıkartacak. MHP liderinin daha önce dile getirdiği ve “tak tak” diye ifade ettiği; hem ittifaka hem partiye mühür basılmasının ise sadeleştirildiği belirtildi. Çift mühür yerine sadece parti için ayrılan alana mühür vurulmasına karar verildiği iddia edildi. Seçime ittifak ile girecek partilerin pusulada belirgin hale getirilmesi de gündemde.

Baraj konusunda ise % 10 seçim barajının korunması bekleniyor

Buna göre, ittifak partilerinin pusulada yer aldığı bölüm, pusulanın geri kalanına göre farklı bir renkte olacak. Ancak bu seçmeni etkileyecek düzeyde bir renk farkı olmayacak. Baraj konusunda ise % 10 seçim barajının korunması bekleniyor. AKP ise ittifaka girecek partiler için % 15’lik bir ittifak barajı önerdi, ancak bu öneri üzerinde bir uzlaşıya varılmadı. Türkiye’nin 100 seçim bölgesine bölüneceğine yönelik iddiaların da gerçeği yansıtmadığı, bölgeler konusunda çok fazla değişime gidilmeyeceği öğrenildi.

Liderlerin onayı gerekiyor

Bu arada komisyonun yerel seçimlere yönelik çalışmayı da tamamlamak üzere olduğu, İttifak çalışmasının da yerel seçim paketiyle bir arada gelebileceği ifade ediliyor. Ancak bunun için liderlerin onayı gerekiyor.

“Pürüzlü bir iki başlık için Liderlerden onay alınacak”

Önümüzdeki hafta komisyonun çalışmasını tamamlamasının ardından liderlere sunum yapılacak. Pürüzlü bir iki başlık için onlardan onay alınacak. Sonrasında ise ya yerel seçim paketi tek olarak ya da ittifak modelini de içeren yasal düzenlemeleri de içeren geniş bir paket olarak meclise sunulacak. Çalışma haftaya bitecek, liderlere sunulacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica