Ekonomi

Liman-İş: “Liverpool Liman İşçileri Yalnız Değildir”

Liman-İş: “Liverpool Liman İşçileri Yalnız Değildir”

Liverpool liman işçileri ücret artışı taleplerinin kabul edilmemesi üzerine 19 Eylül’den bu yana grevdeler. Liverpool liman işçileri çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor ve enflasyon altında ezilmek istemiyorlar.

Liman işletmecisi Mersey Docks ve Harbour Company Limited (MDHC) firmasında başlayan grev dalga dalga büyüyor. Grev’e Southampton ve Bristol liman işçileri yükleme yapmayarak destek oluyor. Aynı zamanda dünyanın birçok limanında da Liverpool işçilerinin haklı mücadelesi destekleniyor ve dayanışma eylemleri gerçekleştiriliyor.

Türkiye liman işçilerinin örgütlü olduğu sendikamız Liman-İş de çağrıda bulunarak tüm üyelerini dayanışmaya destek vermeye davet etmiştir. Sendikamızın çağrısı ile örgütlü olduğumuz limanlarda dayanışma eylem ve etkinlikleri yapılmaktadır.

İşçi sınıfının tüm dünyada tek vücut olması gerektiğine inanıyor ve dünyanın neresinde olursa olsun işçi sınıfına yapılan saldırıların lokal olmadığını tüm işçi sınıfını kapsadığını biliyoruz. Bu nedenle Liverpool işçilerinin uğradığı haksızlığın hepimize yapılmış olduğuna inanıyoruz. Ve Liverpool işçilerinin grevi, başta liman işçileri olmak üzere tüm işçi sınıfının grevidir.

Bu bilinçle Liverpool liman işçilerini selamlıyor ve limanlarımızda yaptığımız ve yapacağımız eylem ve etkinliklerle yanların da olmaya devam edeceğimizi söylüyoruz.
Yaşasın enternasyonal dayanışma.
Liman-İş Sendikası Genel Merkezi

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica