Genel

Lisans iptali yok 14 yaşındaki sporcuyu siyasete alet etmesinler

Lisans iptali yok 14 yaşındaki sporcuyu siyasete alet etmesinler Şehir gündeminde yer alan güreşçi Özgür Güreşen’in lisansının iptal edilmesi iddiasıyla ilgili de konuşan Belediye başkanı Nevzat Doğan, “lisans iptali gibi bir durum söz konusu değil, olsa dahi bu ben buna müsaade etmem bu çocuklar bizim çocuklarımızdır” dedi. detaylar haberimizde…

Lisans iptali yok 14 yaşındaki sporcuyu siyasete alet etmesinler

İzmit Belediye başkanı Dr. Nevzat Doğan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Buluşmada, belediyenin açılış programlarıyla ilgili bilgiler veren, siyasi gündemi değerlendiren başkan Doğan, basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.

“Olaya el koydum”

Makam toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada konuşan İzmit Belediye başkanı Dr. Nevzat Doğan, “öncelikle bu konuyu gazetelerde çıkan haber üzerine dün akşam öğrendim. İzmit Belediyespor Kulübü ayrı bir kuruluştur ve ayrı bir yönetimi vardır. Basında görünce hemen olayı araştırdım. Kulüp başkanı ve antrenörden böyle bir kararın olmadığını, sadece ailesine uyarı yapıldığı yönünde bilgi aldım. Sporcumuzun ailesiyle görüştüğümde Fatma Hanım’ın çocuklarına sponsor olduğunu ifade ettiler.

“Güreş birimini biz kurduk”

Belediye başkanlığım döneminde güreş birimini kuran ve bu konuda ayrı bir hassasiyet olan biri olarak bir sporcumuzun böyle bir olay nedeniyle antreman dışı bırakılmasına müsaade etmem. O çocuklar bizim çocuklarımızdır bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Benim bilgim oldu ve olaya el koydum şeklinde konuştu.

“Yakışıksız oldu”

Konuşmalarına devam eden başkan Doğan, “Ailenin de de üzerinde siyasi bir ismin yazılı olduğu formayla çocuklarının bu şekilde gündem olmasından rahatsız olduklarını anladım.

Sporcu evladımızla ilgili hiçbir sorun yok. Kulübün aldığı olumsuz yönde bir karar yok. Ama benim burada üzüldüğüm bir şey var. Siyasi rekabeti sahada yapacağız. Nezaketle yapacağız. Ama bu gündemi yaratmaya çalışanlarında bu hassasiyete dikkat etmesi lazım. 14 yaşındaki bir çocuğumuzu kendi çıkarları için kullanması bence yakışıksız oldu. O spor mayosunda çocuğun kendi ismi yazsa daha uygun olurdu. O mayoda bir belediye başkanı adayının isminin yer alması yakışıksız oldu. Ben bu durumu yadırgadım şeklinde konuştu.

“Daha adayken zarar veriyorlar”

Başkan Doğan, “diğer yandan hukukçu olan belediye başkan adayı seçim yasaklarına rağmen afişini astı. Sonra yasaklara rağmen farklı şekilde konuştu. Hukuken indirilmesi gereken afiş için iki kere vinç parası ödedik. Daha adayken vatandaşa zarar vermeye başladı. Vatandaşın parası gitti. Bunların ellerine Allah düşürmesin. Biz bunların geçmişini biliyoruz. Maaşlarını ödeyemeyen belediye durumlarını biliyoruz. Ben iki durumu da kendisine yakıştıramadım.

Kocaelispor’u ve İzmit Belediyespor’u kullanarak bir yerlere gelemeyeceklerini bilmeliler. Sporu ve sporcuları hele hele 14 yaşındaki bir sporcuyu siyasete lütfen alet etmesinler dedi.

“Abdullah Tayyip Olçok Eğitim ve Gösteri Merkezi”

Yapılan açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Doğan, bir ay içerisinde açılışı yapılacak projelerin müjdesini de verdi. Doğan “öncelikle İzmit Belediyesi olarak vaat ettiklerini fazlasıyla yapmış bir belediye olarak sizlere sunum yapmıştık. Yaklaşık 30 milyon liralık maliyetle şehrimizin ülke genelinde ve dünya çapında tanınmasını sağlayacak olan Sanal Gerçeklik Küresi ve Deprem Müzesi’nin açılışını mart ayı içerisinde yapacağız. Burası Abdullah Tayyip Olçok Eğitim ve Gösteri Merkezi olarak hizmete girecek.

“Avrupa’da ve Türkiye’de benzeri yok”

Diğer yandan 11 köyümüzde doğalgaz çalışmalarını tamamladık. Bununla ilgili meşale yakma törenimiz olacak. Bisiklet dağıtımlarımız tamamlanacak. Görev süremiz boyunca 80 bin bisiklete ulaşacağız. Bu tüm Avrupa’da ve Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir hizmettir. Kocaeli’nin ikinci oyun sokağının da açılışını gerçekleştireceğiz. Diğer yandan restorasyonunu tamamladığımız Osmanlı zamanından kalan Bulduk Camii’nin ve bakırcılar Çarşısının da açılışlarını yapacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica