Siyaset

Madenciye tekme atandan hesap sormazsam namerdim

Madenciye tekme atandan hesap sormazsam namerdim CHP Manisa milletvekilleri ve il başkanı ise Anneler Günü nedeniyle İnce’ye sürpriz hazırladı. CHP’li Özgür Özel, “Sana bir sürpriz yaptık” diyerek İnce’nin annesi Zekiye İnce’yi sahneye davet etti. Madenciye tekme atandan hesap sormazsam namerdim detaylar haberimizde…

Madenciye tekme atandan hesap sormazsam namerdim

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’da konuştu. İntikam peşinde olmadığını söyleyen İnce, “Bir şey hariç, o tekme atma olayı var ya… O tekme yiyen çocuğa burada iş vermediler. O tekme atandan hesap sormazsam, namerdim” dedi.

Madencilerin mezarlarını ziyaret etti…

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 301 madencinin ölümünün 4’üncü yıl dönümünde madencilerin mezarlarını ziyaret etti. Mezarlara karanfil bırakan İnce, daha sonra Eti Linyit İşletmeleri önüne geçti ve burada çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı korteje katıldı. Beş Yol Meydanındaki madenci anıtına çiçek bırakan Muharrem İnce, miting alanına kadar madenci aileleriyle birlikte yürüdü.

“O müşavir madenciyi tekmelemişti”

Muharrem İnce, mitingde yaptığı konuşmada Türkiye’yi barıştırmak için çaba gösterdiğini belirtti. Soma faciasından sonra dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın protesto eden bir madencinin, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelendiğini hatırlatan İnce, şunları söyledi:

“Rövanş peşinde değilim ama bir şey hariç”

“Bugün Türkiye’nin yas günü, acınızı paylaşmak için geldim. Maden şehitlerimizin eşleri, bazılarının oğlu oradaydı, bazılarının da eşi oradaydı. Şunu söyleyeyim; 4 Mayıs’tan beri Türkiye’yi barıştırmak için, bir arada tutmak için çaba gösteriyorum. Asla intikam peşinde, rövanş peşinde değilim ama bir şey hariç. O tekme atma olayı var ya o tekme… O benim ciğerime oturmuştu. O tekme yiyen çocuğa burada iş vermediler. O tekme atandan hesap sormazsam, namerdim.”

“4 sene sonra özür dilemiş”

Muharrem İnce, Soma’nın ardından Manisa’da yapılan mitinge katıldı. Yusuf Yerkel’in özür dilediği açıklamasına değinen İnce, “Unutamadığım bir şey var dedim, tekmelenen çok içime oturdu. Bakın şunu söyleyeyim, tekme atandan hesabını soracağım dedim. Yolda gelirken arkadaşlar dediler ki, tekme atan kişi tweet attı, Özür diledi. 4 sene sonra özür dilemiş, bu da bir erdem. Ona da kinimiz yok. Ama herkes şunu bilsin ki benim ülkemin insanlarını kimse tekmelemeyecek. Ne bürokratlar tekmeleyecek ne de cumhurbaşkanı meydanda vatandaşla kavga edecek” dedi.

“Bir medya var, AKP’ye esir olmuş”

Medyayı eleştiren Muharrem İnce, “Bir medya var, AKP’ye esir olmuş. Şimdi sizden bir şey istiyorum” sözlerinden sonra, mitinge katılanlara akıllı telefonlarla canlı yayın yaptırdı.

“Kavga eden değil geleceği düşünen cumhurbaşkanı olacağım”

Konuşmasına devam eden İnce, “Medya devletin medyası. Hükümete köle olmuş. Medya yazmazsa, milletin medyası var. Kavga eden değil geleceği düşünen cumhurbaşkanı olacağım. Nano teknoloji uzay diyen bir cumhurbaşkanı, gençleri düşünen bir cumhurbaşkanı olacağım. O tezek desin, pislik desin, camiyi ahır yaptı desin. Ben gelecek bilgisayar diyeceğim” diye konuştu.

“Otizmli çocukların 21 bini eğitim alıyor”

Engellilere yönelik politikalarını da anlatan Muharrem İnce, “İçimi sızlatan bir şey de engellilerdir. Sadece otizmli bu çocuklar 352 bin kişi. Otizmli çocukların 21 bini eğitim alıyor, geri kalan 330 bini eğitim alamıyor. Bu aileler ne düşünüyor? Çok acıdır, çocuğunun kendisinden önce ölmesini istiyor. Ben ölürsem diyor çocuğuma kim bakacak. Ben değil Türkiye Cumhuriyeti bakacak. Öyle bir sistem kuracağız ki ben değil koskoca 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti bakacak” ifadelerini kullandı.

“Anneler Günü’nü Soma’ya ve Manisa’ya ayırdın”

Mitingin sonlarına doğru mikrofonu eline alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Sayın Başkanım bugün sen büyük bir fedakarlık yaptın. Anneler Günü’nü Soma’ya ve Manisa’ya ayırdın. Annenin yanına gitmedin, onun elini telefonda öptün, telefonda Anneler Günü’nü kutladın. Biz 3 Manisa milletvekili, il başkanı hepimiz adına sana bir sürpriz yaptık. Bakalım beğenecek misin” dedi.

Annesini görünce şaşırdı…

Annesi Zekiye İnce ve kardeşlerini sahnesine gören Muharrem İnce ise şaşkınlığını gizleyemedi. İnce, “Bak Özgür… Mazlum. Size bunun hesabını sormazsam… Akşama kadar beraberdik neden söylemediniz” dedi.

Gözyaşlarını tutamadı…

Daha sonra annesine dönen Muharrem İnce, gözyaşlarına hakim olamayarak, annesine miting meydanını göstererek, “Ana nasıl kalabalık mı?” diye sordu. Ardından Muharrem İnce halkı annesiyle birlikte selamladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica