İGF

‘Makine’ pandemide de tıkır tıkır çalıştı

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin ilk çeyrek sonunda serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı 5,4 milyar dolar oldu.

İSTANBUL (İGFA) – COVID-19 vakaları sebebiyle üretimde yüzde 14’e yakın gerileme yaşayan Avrupa ülkeleri, ilk çeyrekte Türkiye’den makine alımında hız kesmedi. Türkiye’nin AB geneline makine ihracatının yüzde 22 yükseldiği bu dönemde Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa ve İspanya gibi makine imalatında güçlü ülkelere yapılan ihracatta yüzde 23,3 ile yüzde 37,6 arasında değişen artışlar sağlandı.

ABD’ye yapılan makine ihracatının da pozitife döndüğü bu dönemde, vaka artışları sebebiyle üretimi olumsuz etkilenen Avrupa ülkelerindeki yüksek artışın önemine dikkat çeken Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “Dünya genelinde yeniden kapanma önlemlerinin konuşulduğu bu dönemde, imalatını aksatmayan rekabetçi sektörler için önemli fırsatlar sürüyor. Geçen yıl salgın öncesi dönemi de kapsayan ilk çeyreğe göre bu yıl yüzde 15 artış sağladık. İlk çeyrekte özellikle Avrupa Birliği’ne yağmur gibi Türk makinesi yağdı. Birçok ülkede sınai üretimin düşük seviyelerde seyretmesine rağmen, Avrupalı imalatçılar ellerine geçen her fırsatta Türk makinesi aldı” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica