İGF

Malatya Beydağı Tabiat Parkı’na yakın mercek

MALATYA (İGFA) – Malatya’da Beydağı Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye geneline hitap edebilecek bir Gençlik Merkezi yaptıklarını söyledi.

3 bin 100 dönüm bir alanı kapsayan tabiat parkında vatandaşların çeşitli aktiviteleri aynı anda yapabileceğini ifade eden Başkan Gürkan, “Park alanı içerisinde piknik alanları, macera parkları, çeşitli spor etkinliklerinin yapılacağı futbol, voleybol ve basketbol sahaları, sosyal donatı alanları ile 250 kişilik gençlik kampının bulunduğu geniş kapsamlı bir spor kompleksi inşa ediliyor.  Kazı çalışmalarının başladığı bu alanda toplam 40 bin metreküp hafriyat çalışması gerçekleştirilecek” dedi.

Çalışmalarının ardından temel atma ve kompleksin yapımına başlanması için yoğun bir çaba harcandığını ifade eden Başkan Gürkan, “Türkiye’deki bütün gençlerimize hitap edebilecek ve kampımıza gelecek olan misafirlerimizin çok güzel bir şekilde vakit geçirebilecekleri bir mekan oluşturulmakta. 3 bin 100 dönümlük bu parkımız Malatya’ya ve bölgeye hitap edebilecek bir kapasiteye sahip olacak. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde park alanının bir kısmını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yapılan bu çalışmalarla birlikte inşallah 2022 yılında geri kalan alanları da Malatyalıların ve gençlerin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica