İGF

Malatya MASKİ’den ilçelere 20 milyon liralık altyapı yatırımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü Malatya genelindeki çalışmalarını ve yatırımlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

MALATYA (İGFA) – MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerini kapsayan ve yaklaşık maliyeti 20 milyon lira olan çalışmaların ikinci etabında 34 bin metrelik içme suyu şebeke yenileme ve 2 bin 500 abone bağlantısı yapılacak. Çalışmalar kapsamında, Battalgazi İlçesi Büyükhüseyinbey, Küçükhüseyinbey, Uçbağlar ve Kırçuval Mahallelerini besleyecek olan içmesuyu hattı yenileme çalışmalarına Sivas Caddesi’nde başladı. Sivas Caddesi üzerinde başlayan ve bin 500 metre hat yenileme ve 66 abone bağlantı çalışmaları gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Sivas Caddesinde başlatılan hat yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Sivas Caddesi üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, amaçlarının Kurban Bayramı öncesinde çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamasının önüne geçmek olduğunu söyledi.

Hizmet ve yatırımlarla Malatya’yı bir şantiyeye çevirdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Selahattin Gürkan ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’nın 12 bin 300 m2’nin her alanında yüzlerce şantiyemiz var. Birimlerimiz yoğun çalışma içerisindeler ve büyük projelerin uygulamalarını yapıyorlar. Yapılan uygulamaların hepsi başlamış durumdadır. Kurban Bayramından önce yeni hattın döşenmesi ve abone bağlantı çalışmaları tamamlanacak. Yeni hattın döşenmesiyle birlikte su kayıp ve kaçaklarının da önüne geçilmiş olacak. Vatandaşlarımız su sıkıntısı çekmeden evlerine yeni şebekeden su alacaklar. Su kayıp ve kaçaklarından dolayı üst katlara çıkmayan su ile ilgili de basıncı tedarik etmiş olacağız” diye konuştu.

Başkan Gürkan yapılan incelemenin ardından çalışmaların yapıldığı alandaki esnafları da ziyaret etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica