İGF

Malatya Pir Sultan Abdal Derneği’nden kültür ziyareti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret eden Hekimhan Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, proje hakkında bilgi verdi.

MALATYA (İGFA)- Hekimhan Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Celal Abbas Alıcı ve yönetim kurulu üyeleri, içinde cemevinin de bulunduğu kültür projesi çalışmasıyla ilgili Başkan Gürkan’a ziyarette bulundu.  Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’ın kültür etkinliklere verdiği önem ve hassasiyetlerini bildiklerini ve bu konuda kendilerini yönetim olarak ziyaret ettiklerini dile getiren Hekimhan Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Celal Abbas Alıcı, ‘Hekimhan Pir Sultan Abdal Derneği olarak başkanımızı ziyarete geldik. İçinde cemevi de bulunan bir kültür merkezi projemiz var. Başkanımız da hoş görüsüyle, engin bilgisiyle destek olacağının sözünü verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK İLKESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, katılımcı belediyecilik ilkesinde sosyal kuruluşlara ve derneklere yaklaşım gösterdiklerini belirterek, “Bütün sosyal kuruluşlarla ve derneklerle biz belediyeyi yönetirken, katılımcı belediyecilik ilkesinde bu işlere yaklaşım gösteriyoruz. Onların görüş ve düşünceleri her zaman bizim için yolumuzu aydınlatan, yol haritamızı oluşturan, yön pusulamızı belirleyen temel kriterlerimiz olmuştur. Hekimhan Pir Sultan Abdal Derneği’nin de var olan yeriyle ilgili gerekli düzenlemenin yapılması ve
temel atılmasıyla ilgili çalışmalarının olduğunu ifade etti. Biz de Pir Sultan Abdal Derneği’nin kültürel etkinliklerinin, sosyal etkinliklerinin aynı zamanda cemevi ile ilgili ihtiyaçların giderilmesi noktasında gerekli yardımı, desteği ve kolaylığı sağlayacağımızı kendilerine ilettik. Ayrıca konuyu Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’la da görüştük ve bu konuda onlarında destek olacaklarını ifade etti” diye konuştu.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica