İGF

Malatya’da gündem afet eğitimi

Malatya Valisi Aydın Baruş başkanlığında, “2021 Afet Eğitim Yılı Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

MALATYA (İGFA) – İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın yazısı ile 2021, “Afet Eğitim Yılı” ilan edilirken, 81 ilde bu konuda farklı başlıklarda eğitimler verilmesini bildirdi.

Bu doğrultuda; Malatya’da Vali Aydın Baruş başkanlığında Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker, afet farkındalığının oluşmasına yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan sunumu yaptı.

Sunumun ardından konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, yurdun değişik bölgelerinde afetlerle karşılaştıklarını belirtti. Türkiye’nin büyük bir bölümünün deprem açısından risk taşıyan bir coğrafyaya sahip olduğunu kaydeden Baruş, “Malatya’mız da deprem açısından riskli bir bölgede. Dolayısıyla da Malatya olarak 1. derece ilgilendiren afet riski konusu deprem ile ilgilidir. İl Afet Eylem Planı hazırlıkları devam ediyor. Bu eylem planında da risk yönetimi konusunda neler yapılması gerektiği, afetler öncesinde de hangi tedbirlerin alınması gerektiği noktasında da bütün kurumlarımızda birlikte bir değerlendirmede bulunulacak ve herhangi bir doğa olayıyla karşılaştığımız zamanda bunun vatandaşlarımızın hayatına en az zarar verecek halde yönetilmesi bakımından da bu eylem planı çok büyük önem arz edecek. İl Afet Planlarımızda 26 hizmet grubumuz var” dedi.

2021 Afet Eğitim Yılı Bilgilendirme Toplantısı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica