İGF

Malatya’da kurban kesimi kursu düzenleniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı öncesi, büyükbaş ve küçükbaş sertifikalı kurban kesim kursu düzenleniyor.

MALATYA (İGFA) – Kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlara yönelik olarak düzenlenecek olan “Büyükbaş ve Küçükbaş Kurban Kesim Kursu” 28-30 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Düzenlenecek olan kursa katılarak başarılı olanlara ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurban kesim sertifikası verilecek.

Toplam 20 saat eğitim alacak olan kursiyerler, teorik ve pratik eğitime tabi tutulacaklar. Kursa katılacak kişilere ayrıca kurbanlık hayvanlarda kesimden önce ve kesimden sonra yapılması gerekenler, kurban ile ilgili dini esaslar, kesim sırasında olabilecek yaralanmalara karşı acil sağlık müdahale bilgileri anlatılacak. Ayrıca katılımcılarla birlikte mezbahanelere gidilerek uygulamalı olarak kesimler de yaptırılacak.

İlk ders 28 Haziran Pazartesi günü saat 09.30’da Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.   

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica