İGF

Malatya’da lisanslı depoculuk alanına AB merceği

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut ile birlikte Kuru Kayısı Soğuk Hava Deposu ve Lisanslı Depoculuk alanında incelemelerde bulundu.

MALATYA (İGFA) – Yapımına 2019 yılında başlanılan ve içerisinde 10 adet soğuk hava deposunun olduğu, aylık 2 bin 500 ton kuru kayısı işleme ve paketleme kapasitesine sahip,ayrıca enerji ihtiyacının büyük bir bölümü çatısına kurulan GES ile karşılanacak olan Lisanslı soğuk hava deposunda incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Lisanslı Depo alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Lisanslı Depo operasyon ve koordinasyon birimi yöneticisi Ayhan Beyhan,  projenin inşaat bileşenleriyle ilgili tüm işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte işletmenin tam anlamıyla devreye gireceğini söyledi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı ise, lisanslı depoya giren her ürün ister kükürtlü olsun isterse gün kurusu kayısı olsun ihracata tabi bir ürün olduğunun altını çizerek, “Biz ihracata giden ürünümüzü 5 bin ton kapasiteli depomuzda muhafaza edeceğiz. Diğer bir özelliği ise lisanslı depomuzun bölgemizde bulunmayan ve hatta bileşenlerine baktığımızda Avrupa’da en güncel depo özelliği katan bir özelliktir. Ürünlerimiz depoya geldiğinde öncelikle yıkanıp ardından kendi arasında sekiz farklı boya ayrılıp sonrasında kurutularak tüketiciye ulaşana kadarki aşamada topaklaşmasını da önleyerek 5 kg’dan başlayarak farklı kilolarda paketlenmesini sağlayan bir sisteme sahip olmasıdır. Üreticimizin ve ihracatçımızın ister ürünü depomuza getirip paketleyip direkt ihracata vermesi veya paketleyip depoya almasını sağlayan önemli bir özelliğe sahibiz. Depomuz başta kayısı üreticimiz olmak üzere bölgede önemli bir boşluğu dolduracak” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Lisanslı Depo ile birlikte Şire Pazarının da tamamlanmasıyla hedeflerinin kayısının ilimize kazandıracağı katma değeri 1,5 Milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica