İGF

Malatya’da öğrencilerden Başkan Gürkan’a teşekkür

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrenciler için deneme sınavı desteği sağlandı. Öğrenciler, Başkan Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

MALATYA (İGFA) – Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından deneme sınavı desteği sağlanan öğrenciler için yapılan deneme sınavı dağıtım programına katıldı.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın da yer aldığı program, Vali Galip Demirel Ortaokulunda düzenlendi.

Özellikle kırsal bölgelerde ve köy okullarında LGS ve YKS sınavlarına girecek olan öğrencilere sınav desteği sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından her sınavda il genelinde 25 bin öğrencinin faydalanacağı 6 LGS, 6 YKS deneme sınavı olmak üzere toplam 12 sınav yapılacak.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay,  Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür etti. Milli eğitimle ilgili öğretmenlerle ilgili tüm projelerde yanımızda yer alan Başkan Gürkan’ın her zaman kendilerine rehberlik yaptığını ifade eden Müdür Kanbay, “Malatya’nın en kronik meselelerini Başkanımızın sayesinde çözdük. Bizlerin önünü açtığınız için Malatya adına, Milli Eğitim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın son dönemlerde eğitim alanında yükselişe geçtiğini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, uzun yıllar Milli Eğitimde görev yaptıklarını anımsatarak, “Milli Eğitim denilince bakışımız daha farklı oluyor. Biz biliyoruz ki en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. İstikbalimizi düşünüyorsak muhakkak çocuklarımızı istikbale hazır yetiştirmemiz lazım. Bununda yolu ve yönetimi okullardır, eğitime verilen desteklerdir, eğitim kurumlarına maddi ve manevi, fiziki anlamda her türlü desteği vermektir. Büyükşehir Belediyesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle güzel çalışmalarda paydaş oluyoruz. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında şube müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Yapılan programdan sonra köy okullarında ve merkezde öğrenimlerine devam eden ve sınava girecek öğrencilerin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a hazırladıkları teşekkür videosu sinevizyondan izlendi.

Başkan Gürkan, hazırlanan videodan dolayı öğrencilere teşekkür etti. Başkan Gürkan daha sonra sınıflarda öğrencilere deneme sınavlarını dağıttı. Deneme sınavları dağıtım programının ardından Başkan Gürkan, Vali Galip Demire Ortaokulu voleybol takımının yaptığı antrenmanı da ziyaret ederek sporcularla bir araya geldi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica