İGF

Malatya’da Türkiye İnsan Hakları toplantısı

Malatya’da gerçekleştirilecek olan İstişare Kurulu Toplantısına katılmak üzere Malatya’ya gelen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ikinci Başkanı Alişan Tiryaki ve Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

MALATYA(İGFA)– Türkiye’de 2016 yılında kurulan İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu(TİHEK), İstişare Kurulu Toplantısı Malatya’da yapılacak. Başkan Gürkan’ı ziyaret eden TİHEK’in ikinci Başkanı Alişan Tiryaki, “Malatya’da gerçekleştirilecek olan istişare toplantısında kanun çerçevesinde il özelindeki insan hakları ihlalleri ile ilgili, insan haklarının geliştirilmesiyle ilgili, insan hakları sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz” dedi.

TİHEK kurulma amacını açıklayan Başkan Tiryaki, ” İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun da on iki temel ilkesi bulunmakta. Bu haklar; Yaşama hakkı, Hürriyet hakkı, Din ve vicdan özgürlüğü, İşkence ve kötü muamelenin yasak olması, Özel hayatın dokunulmazlığı, Eşitlik, Adalet, Sosyal güvenlik hakkı, Çocuk hakları, Mülkiyet Hakkı, Aile Kurma Hakkı, Eğitim Hakkı gibi on iki temel hak üzerinde Türkiye genelinde bu haklardan mahrum olan, bu hakları engellenen insanların hak ve hukukunu koruma amacıyla kurulmuş ve Cumhurbaşkanımıza bağlı olarak çalışan özerk bir kuruluş” dedi 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica