Genel

Manavgat’ta içimiz yandı: 3 ölü

Dün öğlen saatlerinde Antalya Manavgat’tan başlayan yangında 20. saate gelindi. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Manavgat’taki yangının kontrol altına alındığını söylerken, acı haberi vererek 82 yaşındaki bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi. Öte yandan vefat edenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Türkiye, dün Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün saat 12.05’te başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangınlarıyla sarsıldı. Ülkeyi dehşete düşüren felaket nedeniyle Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievler ve Sarılar mahalleleri dün boşaltıldı.

YANGIN AKSEKİ İLÇESİNE DE SIÇRADI

Bu sabah saatlerinde iseyangın Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi’ne de sıçradı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın Manavgat ilçesi Oymapınar Barajı çevresine kadar geldi. Yangın nedeniyle Akseki’nin Kepezbeleni Mahallesi ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı Mahalleri’ndeki bazı evler boşaltıldı.

MANAVGAT’TAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hasarın boyutunun gün ağarınca ortaya çıktığı felaketle mücadelede 20. saate gelindi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat’taki yangın kontrol altına alındı, ancak Akseki’deki yangının devam ettiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Maalesef Antalya Kepez’de 82 yaşındaki bir vatandaşımız vefat etmiştir. Uyarıları boşuna yapmıyoruz, lütfen vatandaşlarımız uyarılarımızı dikkate alsınlar. Kepez’de evinde yalnız kalan bu amcamız bu nedenle vefat etmiştir. Oymapınar Barajı’nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var, restorancı oldukları tahmin ediliyor, helikopterle getirebilme şansımız maalesef, hava şartlarından dolayı yok” dedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada; “Maalesef Antalya Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkisinde ikamet eden Osman Gardaş ve Şehri Gardaş’ı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.” dedi. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit de Oymapınar Barajı’nda mahsur kalan 10 vatandaşın kurtarıldığını açıkladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica