İGF

Manisa Alaşehir’deki tesise ‘sıfır atık’ belgesi

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 43 Milyon TL yatırım bedeli ile Alaşehir ilçesine kazandırdığı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

MANİSA (İGFA) – Çevre kirliğinin önüne geçmek ve Manisa’nın doğasını korumak için çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü, 43 Milyon TL yatırım bedeli ile Alaşehir ilçe merkezine önemli bir ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi kazandırdı. İdarenin başarıyla işlettiği tesis, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” çerçevesinde, yaptığı çalışmalarla “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Bu kapsamda tesis içerisinde oluşan geri dönüşümü mümkün olan kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar; diğer atıklardan ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, her aşamada çevreye duyarlılık bilinciyle hareket eden ve sürdürülebilir çevreye katkı sağlamak, kaynakları verimli kullanmak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir dünya bırakmak adına başarılı bir şekilde çalışmaları sürdüren MASKİ’nin yeni bir başarıya daha imza attığını belirtti. Çevik, daha yaşanılabilir bir Manisa için yapılan çalışmaların meyvelerini topladığını belirterek, “Her alanda çevremizi korumak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir gelecek bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica