Ekonomi

Manisa GES yatırımlarıyla kazanıyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ve Alaşehir ilçelerinde kurulu gücü 6 megavat olan güneş enerji santralleri kurulum işlerine devam ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Meclis toplantısında hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mart ayı meclis toplantısında güneş enerji santrali yatırımları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Başkan Ergün, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesinde daha önce Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ile Yunusemre ilçemize bağlı Seyitli Mahallesinde 1 megavatlık güneş enerji santrali inşa etmiştik. Bu tesislerimizden bugüne kadar 14 milyon 500 bin TL değerinde elektrik üretimi yaptık” dedi.

Açıklamalarının devamında kurulum çalışmalarının devam ettiği iki yeni tesis hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “24 milyon 286 bin TL bedelle Alaşehir Atıksu Arıtma Tesisi içerisine inşa edeceğimiz 1 megavatlık güneş enerji santralinde bu hafta hayırlısıyla panellerin montajına başlıyoruz. Yine Yunusemre ilçemiz Seyitli Mahallesine kurulumunu yapacağımız 5 megavatlık yeni tesiste de panellerin takılacağı ayakların montajlarında artık sona geldik. Bu projemizin de yapım maliyeti 146 milyon 316 bin TL’dir” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica