İGF

Manisa Gördes’te içme suyu kapasitesi artırılacak

Manisa’da il genelinde vatandaşlara sağlıklı ve sürdürülebilir içme suyu temini noktasında çalışmalarını sürdüren MASKİ, Gördes’te içme suyu kapasitesini artırmak çalışmalara başladı.

MANİSA (İGFA) – Manisa Gördes’te üst kotlardaki kırsal bölgelerden ilçe merkezine doğal kaynak suyu bağlantısı döşenecek olan içme suyu hatları ile sağlanacak. MASKİ, yapılacak çalışmalarda gerekli olan Dünya Bankası Kredisi için fizibilite çalışmalarına başlandı.

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, bugüne kadar altyapısından üstyapısına, içme suyu depolarından atıksu arıtma tesisine, dere temizliklerinden menfez çalışmalarına kadar 49 milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, “Yaptığımız bu yatırımlarla yılların altyapı eksikliklerini giderdik. Vatandaşların su taşkınlarına karşı can ve mal güvenliğini sağlayıp, atıksu arıtma tesisiyle Kum Çayı’nı koruma altına almış olduk. İlçe merkezimizdeki içme suyu sorununu çözmek için de üst kotlardaki kırsal bölgelerden doğal kaynak suyu bağlantılarını yapacağız. Bu kapsamda gerekli olan Dünya Bankası Kredisi için fizibilite çalışmaları başlamıştır. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica