İGF

Manisa Kırkağaç’ta atıksulara yakın takip

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nde kurulan ve atıksu verilerini anlık olarak takip altında tutan ‘Sürekli Atıksu İzleme Sistemi’ (SAİS) sistemini yerinde inceledi.

MANİSA (İGFA) – Son dönemde Marmara Denizi ile çevresinde yaşanan Müsilaj (Deniz salyası) felaketi ile bu sistemlerin öneminin gözler önüne serildiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Çevik, “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi ile Atıksu Arıtma Tesislerimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Başarıyla işlettiğimiz tesislerimizin arıttığı sular sayesinde Gediz Nehri ve Bakırçay değil, aynı zamanda bu nehirlerin döküldüğü yer olan Ege Denizinde deniz salyası oluşmaması için de gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz” dedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, idare tarafından başarıyla işletilen Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisine ziyaret gerçekleştirdi. Tesiste kurulumu yapılan ve son zamanlarda Marmara Denizi’nde yaşanan Müsilaj (Deniz salyası) felaketi ile önemi bir kez daha gözler önüne serilen ‘Sürekli Atıksu İzleme Sistemi’ni yerinde inceleyen Çevik’e Manisa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ünal Kıykaç, MHP Kırkağaç İlçe Başkanı Halil Boğaz ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Tahsin Arslan da eşlik etti.  

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica